Tag Archives: zma

Положителни ефекти от ZMA суплементи

zma efekt

Повишените  нива на физическа активност може да доведат  до дефицит на някои важни  минерали и витамини, които са от съществено значение за синтеза на белтъци, изграждането на мускулите и производството на тестостерон. ZMA е наименованието на клас спортни хранителни добавки, които се използват предимно от спортистите. ZMA представлява комбинация от двата незаменими за здравето минерала цинк и магнезий, заедно с важния витамин В6. Ако търсите добавка която  може да Ви помогне в ежедневната  тренировка, изберете  ZMA !  Включеният към цинка и магнезия  витамин B-6, може да помогне на нервната Ви  система, и за повишаване  нивата на енергия.  Ето няколко  причини, поради които трябва да приемате ZMA:

1. Увеличаване нивата на тестостерон

Тестостерона е важен анаболен хормон, който помага за изграждането на чиста мускулна маса. Той е от значение и за възстановяването на мускулите след тренировка, важен е за доброто представяне в залата, а също и за доброто либидо. Независимо дали сте бодибилдър или спортист, адекватните  нива на тестостерон са от съществено значение за поддържане и подобряване на конкурентното  предимство. ZMA добавките са в състояние да  увеличат  нивата на тестостерона, в резултат на което ще се подобри вашата производителност, а от там и мускулната маса която градите.

ZMA може да купите от тук http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/testosteron-stimulatori/zma-testosteron-stimulatori/

2. Подобряване на съня

Сигурно сте чували, че добрият  нощен сън е от съществено значение за правилното производството на тестостерон. Проучванията показват, че по време на сън е,  производството на хормони е най-високо, включително и на анаболните такива. Освен това, когато спите вашите мускули се “ремонтират“ и възстановяват, а също така и растат. Когато приемате хранителна добавка  ZMA преди лягане  тялото Ви  получава  важните  минерали цинк и магнезий, както  и витамин В6. Това е момента, в който то  се нуждае от тях най-много.  ZMA добавките ще Ви помогнат да спите  по-дълбоко през нощта, а на сутринта да се събудите добре отпочинали и бодри.