Tag Archives: ябълков оцет капсули

Добавки с ябълков оцет – ползи за имунната система и против акне

ябълков оцет

Ябълковият оцет се получава от сурови ябълки, и може да се използва както за здравето, така и за медицински цели. Той може да се консумира като напитка, да се прилага локално или под формата на хапче. Този оцет има антимикробни свойства, което го прави полезен за заболявания като акне, както и полезен за цялостното здравословно състояние на имунната система.

Идентификация

Ябълковият оцет е мътен и кафяв в течна форма, а често може да има утайка на дъното на бутилката. Тази утайка съдържа хранителни вещества и бактерии, които дават на оцета лечебни свойства, те се получават по време на процеса на ферментация. Под формата на хапче, оцета е изсушен и капсулиран за да е по-лесен за приемане.

Ползи от ябълков оцет

Ябълковият оцет съдържа някои минерали и киселинни свойства, които предоставят някои ползи за здравето. Той може да се използва като лечебно средство при някои кожни заболявания като акне, и може да изглажда тена и текстурата на кожата. Ябълковият оцет е средство за успокояване на херпес зостер – вирусна инфекция, която води до образуване на кожен обрив. Благодарение на антимикробните елементи на ябълковия оцет, той може да помогне за облекчаване на тази и други инфекции, които излагат на риск имунната система.