Tag Archives: хрущял от акула

Хрущял от акула и предимствата за тялото

хрущял акула

Мислил ли е някой, че свирепо създание като акулата, може да е от полза на хората? Със сигурност не-даже напротив! Но се оказва, чу акулите всъщност могат да помогнат на доста хора. Скелета на акулата  е направен от хрущял – гъста форма на съединителната тъкан. Този хрущял  притежават много здравословни и лечебни свойства, които са доказани в редица проведени изследвания. Хрущяла от акула се състои от протеини, калций, колаж, сяра и полиози, които го превръщат в наистина ценна и питателна хранителна добавка.

Хрущяла от акула става известен след бестселъра на д-р Уилям Лейн,  „акулите не се разболяват от рак“, през 1992 година. Този така наречен доклад на  д-р Уилям, довежда  до серия от изследвания за акули,  и на хрущял от акула, за да се  разберете дали наистина  акулите не се разболяват от рак. Установено е, че  тези хищни същества  рядко са засегнати от рак. Правят се изследвания за да се установи причината за това, които посочват като такава именно хрущяла на акулите. Така той става популярна хранителна добавка, която има и много други приложения.

Предимства на хрущяла от акула

Всеки вид нараняване или изгаряне може да се успокои с помощта на хрущял от акула. Той  се предписва  на пациенти с за остеоартрит, тъй като  помага за намаляване на болката чрез намаляване на възпалението. Освен това, съдейства  на ставите да се движат правилно. Добавките с хрущял от акула  помагат  за контролиране на растежа на малките  капиляри, които разрушават хрущяла на ставите,  което причинява болка, оток и скованост при артрит.

Хрущял от акула за стави

хрущял от акула

Хрущял от акула доказани ползи:

• Временно облекчение на артритни болки
• Временно облекчение на възпаленията, свързани с артрит
• Симптоматично управление на псориазис
• Съдействие при поддържане на общото благосъстояние
• Подкрепа за поддръжка и ремонт на съединителната тъкан и смазването на ставите