Tag Archives: фитнес аксесоари цени

Фитнес аксесоарите – важен атрибут за спортиста

аксесоари фитнес

Спортуването и тренировките във фитнес залата, със сигурност могат да подобрят вашето здравословно състояние и външен вид, но могат да бъдат трудни и дори опасни, ако не знаете какви фитнес аксесоари да използвате. Фитнес аксесоарите са много и различни, идват  във всякакви форми и размери, и трябва да се знаете  как да ги  използва, за да направите фитнес програмата си максимално ефективна. Различните видове фитнес аксесоари подкрепят различни цели, и вашият избор зависи от личните Ви нужди и стремежи. Освен че подобряват ефективността на тренировките, фитнес аксесоарите могат да Ви предпазят от контузии, а също така да внесат разнообразие в тренировъчната Ви програма.

Фитнес ръкавици

Фитнес ръкавиците са доста популярен фитнес аксесоар, особено сред бодибилдърите. Всички знаете колко е важно доброто сцепление по време на вдигане на тежести, а фитнес ръкавиците го осигуряват. Освен това, те предпазват от хлъзгане, ако дланите Ви са изпотени. Ако сте начинаещ фитнес ентусиаст, трябва да знаете че вдигането на тежести причинява мазоли и мехури, а с един чифт фитнес ръкавици можете да предотвратите това. Фитнес ръкавиците не са скъпи и не заемат място, така че няма причина да не се възползвате от тях.

Налакетници, накитници и наколенници

Това е фитнес аксесоар, който често се използва в залата. Причината е, че лактите, китките и колената най – много се натоварват по време на тренировките, особено при вдигането на тежести. “Ветераните“ във фитнес залата могат да Ви кажат, как ставите могат да пострадат ако не са защитени. Това е и предназначението на този фитнес аксесоар – да предпази ставите от претоварване и контузии. Ако изпитвате болка в лактите, китките и колената, задължително си набавете тези аксесоари. Те са полезни и когато вече сте претърпели контузия, тъй като помагат за оздравяването на засегнатите области.