Tag Archives: фитили за фитнес

Употреба на фитили за фитнес

фитили фитнес

Фитилите са лост са фитнес аксесоар, който е подходящ и препоръчителен за хората занимаващи се с бодибилдинг. Когато вдигате тежести, Вие се нуждаете от подходяща подкрепа, за да избегнете травмите, които често се срещат в бодибилдинга. Тази подкрепа ще получите, използвайки фитили за лост. Фитилите за лост са създадени, за да Ви помогнат да намерите най-доброто сцепление когато вдигате  тежести. Фитилите за лост са  предназначени, за да направят  тренировката много по-ефективна, и за да можете да “заобиколите“ често срещаните препятствие при вдигането на тежести.

Вдигането  на тежести е ефективен начин за изграждане на мускулите. Но също така е опасно, и  би могло да причини  много щети на тялото,  ако не се практикува  правилно. Фитилите за лост са това, което Ви  трябва за да  намалите риска от  наранявания по време на вдигането. Потенето на ръцете е голям проблем за бодибилдърите, но с помощта на фитилите за лост, Вие ще имате добро сцепление, дори когато ръцете Ви са потни. Това не само ще Ви помогне да изпълнявате упражнението правилно и по – ефективно, но и значително ще намали риска от опасни травми и наранявания свързани с потните ръце.

Трябва ли да се слагат фитили на китката когато вдигате тежести ?

фитили за фитнес

Фитилите се използват по време на вдигане на тежести, за да помогнат за подобряване на захвата и да подкрепят китките. Те могат да ви помогнат да вдигате по-големи тежести, по-безопасно. Независимо дали ще изберете да използвате фитилите по време на вашето упражнение то зависи от няколко разнообразни променливи.

Големи тежести и фитили

Ако вдигате тежести, защото искате да изградите мускулна маса и планирате повдигане на сравнително големи тежести, трябва да се обмисли възможността за използване на фитилите. Те се прикрепят към лостта и подпомагат захвата, така че можете да вдигате по-големи тежести, отколкото обикновено. Това позволява на мускулите ви да станат по-силни и да развият по-чистна мускулна маса. Бъдете сигурни, че практикувате безопасно вдигане на тежести и е най-добре ако с вас има приятел, за да ви помогне при повдигане на големите тежести.