Tag Archives: протеин

Телешки протеин на прах

телешки протеин на прах

Телешкото  месо е било неизменна част от  диетата на  бодибилдърите и спортистите  в продължение на десетилетия. Поради общото  влошено качество на телешкото месо обаче, някои компании започват да предлагат на пазара, телешки протеинови добавки, в прахообразна форма. Идеята на добавките с телешки протеин  е,  да получите  цялата ефективност за  изграждане на мускулите, присъща на обикновеното телешко месо, но в удобната  форма на протеинов шейк. Тези продукти напоследък са истински хит сред спортистите, и това не е случайно.

Телешкия протеин на прах осигурява  бързо усвояващи се протеини, и е  изключително ефективен за изграждане на мускулите. Освен това, той Ви осигурява  висококачествени  протеини, креатин, аминокиселини с разклонена верига, витамини от групата В, желязо  и цинк. Едно от най – големите предимства на добавките с телешки протеин е, техния  отличен  хранителен профил – те са  без глутен и лактоза, и са идеални  за допълване на редовния хранителен  режим на спортистите.

Суроватъчен протеин VS Чисто месо

чисто месо

Суроватъчен протеин и чистото  месо, и двете могат да осигурят хранителни протеини. Суроватъчните протеини са група протеини, намиращи се в кравето мляко, където те съставляват 20 на сто от общия млечен протеин. Думите „постно месо“ (чисто месо) обикновено се отнасят до по-малко мастни разфасовки от говеждо, агнешко, свинско и еленско месо. Всеки един от тези протеини, има своите предимства и недостатъци.

Източници и видове протеини

Суроватъчен протеин и чистото  месо,  съдържат високи нива на аминокиселини за изграждане и поддържане на мускулната тъкан. Хранителни добавки от суроватъчен протеин са налични в формите  концентрат изолат или хидролизат. Концентрата има по-малко мазнини, но съдържа лактоза и въглехидрати. В протеин изолата обаче, мазнините и лактозата, са отстранени. Хидролизата се абсорбира по-лесно, но по-скъпо. Постно говеждо месо се набавя от филето. Чисто свинско и агнешко месо се съдържат в филе, филе пържоли и джоланите.

Хранителни добавки за фитнес

фитнес хранителни добавки

Ако сте атлет, който се опитва да поддържа фитнес форма или изграждане на мускули, може да потърсите здравословни хранителни добавки, за да ви помогнат да постигнете целите си. Витамини, добавки за отслабване и за изграждане на мускулите, може определено да ви допаднат за целите ви. Преди да закупите скъпи хапчета и прахове, обаче, разбeрете първо вашите нужди, тъй като те могат да се различават от тези на вашите приятели или тренировъчни партньори. Направете си домашното, за да определите коя хранителна добавка ще ви свърши работа съобразно целите ви.

Витамини

Витаминовите хранителни добавки ще ви помогнат да поддържате добре балансирана диета, пълна с всички необходими хранителни вещества. Може да откриете, че е трудно да получите точното количество хранителни вещества само от храната. Витамини като хранителни добавки помагат за предотвратяване на пропуски, които могат да нарушат способността Ви да се упражнявате и да останате здрави. Витамини помагат за подобряване на метаболизма на тялото. Преди да започнете нови витамини, консултирайте се с вашия лекар.

фитнес хранителни добавки

Фат бърнъри

Фат бърнърите за изгаряне на мазнини и добавките за отслабване са направени така, че да ви помогнат да контролирате апетита си и да се засили вашия метаболизъм. Подтискане на апетита прави по-лесно да се придържате към по-ниско калориен прием, когато сте на диета. Добавки, които стимулират метаболизма ви помогат да изгаряте мазнините и ще ви дадат повишена енергия. Изберете продукт, който ви помага да губите мазнини и не само вода или мускул. Внимателно проверете пълния списък на съставките на всяка добавка преди да я закупите.

Спортни хранителни добавки

Качествените спортни хранителни добавки са проектирани да работят със средствата на тялото ви да се намали чувството на умора и стрес. Атлетите използват тези продукти, за да им помогнат със сила, бързина и издръжливост. Протеин и аминокиселинни продукти могат да бъдат взети преди тренировка за увеличаване на издръжливостта или като възстановяващ инструмент след това. Изберете между фармацевтични или натурални продукти. Пазарът изобилства с продукти, които обещават да помогнат да изгорите мазнините, увеличението на енергията, изграждането на мускули, да ви дадат пред-тренировъчен тласък или да Ви помогнат с възстановяването след тренировка, но това ще отнеме значително време, за да определите кои от тях могат да допринесат за вашите цели.

Хранителни добавки за изграждане на мускули

Три добавки могат да помогнат, ако вашата програма включва вдигане на тежести и искате да изградите повече мускули: протеин, креатин и глутамин. Протеин осигурява аминокиселини, градивните елементи на мускулите. Ако не може да отговорите на повишените нужди от протеин чрез диетата, закупуване на протеинови хапчета, прахове, шейкове и барове може да помогне. Креатинът е естествена субстанция в тялото , която увеличава способността Ви да извършвате повече повторения и да се вдигне по-голяма тежест. Глутаминът помага на тялото ви да се възстанови по-бързо след тренировка.

Протеин за качване на мускулна маса

protein napitka

Независимо дали сте културист, който се опитва да качи мускулна маса или просто сте с поднормено тегло и се опитвате да подобрите телесната си маса, напитки от суроватъчен протеин или т.н. протеинови шейкове може да ви помогнат да постигнете целите си. Въпреки, че добавянето на високо протеинови напитки към вашата диета не гарантира с колко кг ще се повишат цифрите на кантара или че ще натрупате мускули, вместо мазнини, напитки от суроватъчен протеин може да бъдат правилният път за увеличаване на приема на калории и постепенно качване на здравословно тегло.

Хранителни факти на Syntrax Nectar

syntrax nectar

Въпреки че има изобилие от протеини на пазара, Syntrax обяснява, че Nectar е уникален, защото той е направен от суроватъчен протеин изолат, за разлика от другите източници на протеин. Според Syntrax, добавката не съдържа захар, но е на разположение в различни вкусове – ябълка, лимон, грейпфрут, киви, ягоди и череши. Тази добавка е лактозна и е без глутен.

Броя на калориите в Syntrax Nectar

Според официалния уебсайт за Syntrax, една пълна лъжичка Nectar съдържа 100 калории. Syntrax отбелязва, че препоръчителната дневна доза за възрастни е 2000 калории, така че една порция Syntrax Nectar се състои от 5% от средния дневен калориен прием. Въпреки това, ако сте спортист може да имате по-високи нужди от калории.

Съдържание на протеин

Суроватъчен протеин и възстановяване на мускулите

суроватъчен протеин и възстановяване

Суроватъчният протеин е форма на протеина, получена от мляко. Протеинът е известен като пълноценен протеин, което означава, че съдържа всички аминокиселини, необходими за ежедневните функции на тялото ви. Докато другите храни, които съдържат протеини, може да имат и съдържание от аминокиселини, суроватъчния протеин има всички – включително и разклонена верига аминокиселини, които може да помогнат на мускулите ви да се възстановят след тренировка.

Суроватъчен протеин и Optimum Nutrition

optimum nutrition

Optimum Nutrition и протеиновите добавки

 

Протеиновите добавки са използвани от спортисти, културисти и фитнес ентусиасти, за да предоставят допълнителeн протеин в диетата. Суроватъчният протеин, получен като страничен продукт на млякото е един от най-чистите форми на протеин и доставя аминокиселини с разклонена верига, или ВСАА, които насърчават растежа на мускулите и възстановяването на тъканите. На пазара се предлагат различни продукти със суроватъчен протеин, който се сравняват с други водещи суроватъчен протеин добавки.

BSN Syntha 6

syntha 6

BSN Syntha 6 – протеин за победители

Syntha 6 от марката BSN определено може да се нарече най-известната протеинова матрица в света. Протеина на Рони Колман, който като рекламно лице рекламираше широко марката, го направи изключително известен и едва ли не отговорен за резултатите на големият спортист.

Протеина е определено много добър продукт, който комбинира няколко вида протеина – бързи и бавни, зареден е с полезни мазнини и качествени въглехидрати. Главната цел на Syntha 6 е добро възстановяване на мускулите и покачване на чиста мускулна маса.