Tag Archives: протеини

Телешки протеин на прах

телешки протеин на прах

Телешкото  месо е било неизменна част от  диетата на  бодибилдърите и спортистите  в продължение на десетилетия. Поради общото  влошено качество на телешкото месо обаче, някои компании започват да предлагат на пазара, телешки протеинови добавки, в прахообразна форма. Идеята на добавките с телешки протеин  е,  да получите  цялата ефективност за  изграждане на мускулите, присъща на обикновеното телешко месо, но в удобната  форма на протеинов шейк. Тези продукти напоследък са истински хит сред спортистите, и това не е случайно.

Телешкия протеин на прах осигурява  бързо усвояващи се протеини, и е  изключително ефективен за изграждане на мускулите. Освен това, той Ви осигурява  висококачествени  протеини, креатин, аминокиселини с разклонена верига, витамини от групата В, желязо  и цинк. Едно от най – големите предимства на добавките с телешки протеин е, техния  отличен  хранителен профил – те са  без глутен и лактоза, и са идеални  за допълване на редовния хранителен  режим на спортистите.

Суроватъчен протеин VS Чисто месо

чисто месо

Суроватъчен протеин и чистото  месо, и двете могат да осигурят хранителни протеини. Суроватъчните протеини са група протеини, намиращи се в кравето мляко, където те съставляват 20 на сто от общия млечен протеин. Думите „постно месо“ (чисто месо) обикновено се отнасят до по-малко мастни разфасовки от говеждо, агнешко, свинско и еленско месо. Всеки един от тези протеини, има своите предимства и недостатъци.

Източници и видове протеини

Суроватъчен протеин и чистото  месо,  съдържат високи нива на аминокиселини за изграждане и поддържане на мускулната тъкан. Хранителни добавки от суроватъчен протеин са налични в формите  концентрат изолат или хидролизат. Концентрата има по-малко мазнини, но съдържа лактоза и въглехидрати. В протеин изолата обаче, мазнините и лактозата, са отстранени. Хидролизата се абсорбира по-лесно, но по-скъпо. Постно говеждо месо се набавя от филето. Чисто свинско и агнешко месо се съдържат в филе, филе пържоли и джоланите.

Протеин за качване на мускулна маса

protein napitka

Независимо дали сте културист, който се опитва да качи мускулна маса или просто сте с поднормено тегло и се опитвате да подобрите телесната си маса, напитки от суроватъчен протеин или т.н. протеинови шейкове може да ви помогнат да постигнете целите си. Въпреки, че добавянето на високо протеинови напитки към вашата диета не гарантира с колко кг ще се повишат цифрите на кантара или че ще натрупате мускули, вместо мазнини, напитки от суроватъчен протеин може да бъдат правилният път за увеличаване на приема на калории и постепенно качване на здравословно тегло.

Хранителни факти на Syntrax Nectar

syntrax nectar

Въпреки че има изобилие от протеини на пазара, Syntrax обяснява, че Nectar е уникален, защото той е направен от суроватъчен протеин изолат, за разлика от другите източници на протеин. Според Syntrax, добавката не съдържа захар, но е на разположение в различни вкусове – ябълка, лимон, грейпфрут, киви, ягоди и череши. Тази добавка е лактозна и е без глутен.

Броя на калориите в Syntrax Nectar

Според официалния уебсайт за Syntrax, една пълна лъжичка Nectar съдържа 100 калории. Syntrax отбелязва, че препоръчителната дневна доза за възрастни е 2000 калории, така че една порция Syntrax Nectar се състои от 5% от средния дневен калориен прием. Въпреки това, ако сте спортист може да имате по-високи нужди от калории.

Съдържание на протеин

Суроватъчен протеин и Optimum Nutrition

optimum nutrition

Optimum Nutrition и протеиновите добавки

 

Протеиновите добавки са използвани от спортисти, културисти и фитнес ентусиасти, за да предоставят допълнителeн протеин в диетата. Суроватъчният протеин, получен като страничен продукт на млякото е един от най-чистите форми на протеин и доставя аминокиселини с разклонена верига, или ВСАА, които насърчават растежа на мускулите и възстановяването на тъканите. На пазара се предлагат различни продукти със суроватъчен протеин, който се сравняват с други водещи суроватъчен протеин добавки.