Tag Archives: отслабване

Съставки в зелено кафе

зелено кафе съставки

Зеленото кафе е чудесно средство  за  тонизиране, но те могат да Ви  помогне да постигнете и поддържате  здравословно тегло. Зеленото  кафе представлява и се получава, от  непечени  сурови зърна кафе.  Зелено кафе или екстракта  от зелено  кафе може да помогне за намаляване на теглото. В проучване от 2006 година, учените открили че зелено кафе намалява  висцералната  мастна тъкан. Комбинирането на зелено кафе с балансирана диета и редовни физически упражнения може  значително да увеличи резултатите от програмата Ви за отслабване.

Хлорогеновата киселина в зеленото кафе

Учените са единодушни, че способността на зеленото кафе да намалява телесното тегло се дължи  на един вид антиоксидант намерен  в него,  известен като хлорогенова киселина, или CGA. CGA инхибира абсорбцията на глюкоза в тънките черва, както и освобождаването на глюкоза от черния дроб в кръвообращението. Този ефект намалява нивото на глюкоза в кръвта, така че тялото се принуждава да използва  мастните клетки за енергия вместо въглехидратите, което пък впоследствие води до загуба на мастна тъкан.

CGA присъства в големи количества в зеленото  кафе, за разлика от печеното,  тъй като тя  се разгражда при  печене. В доклад на университета на Калифорния доказва, че зеленото  кафе на зърна доставя  от 34.43 до 41.64 мг на грам, CGA. Печене на зеленото  кафе на зърна при 230 градуса по Целзий за 12 минути, намалява CGA съдържанието  почти  наполовина. Това е причинете, поради която зеленото кафе става толкова популярно през последните години.

Изследвания на зеленото  кафе

Няколко изследвания са потвърдили  способността на зеленото кафе, да намалява излишните мазнини. През 2007 година се провежда експеримент, при което на две групи участници се давало по 30 грама кафе, като едната група получава зелено кафе, а другата печено. В края на 12-та седмица, групата приемала зелено кафе, показва драстичен спад на подкожните мазнини, с приблизително 15%. Групата участници приемаща печено кафе, показала намаляване на мазнините с около 5%. Подобно проучване се провежда и през 2009 година, при което се затвърждава факта, че зеленото кафе значително редуцира излишните подкожни мазнини.

При тези проучвания се използват продукти съдържащи екстракт от зелено кафе, тъй като зеленото кафе може да се консумира единствено под тази форма. На пазара вече има достатъчно добавки, съдържащи екстракт от зелено кафе, а дори и такива с намалено количество кофеин. Както при всяка хранителна добавка, така и при продуктите съдържащи зелено кафе, е необходимо да спазвате точната доза на прием, както и да се консултирате преди приема на продукта.

Зелено кафе може да закупите от магазин FitnesHrani.com


 

Гел за отслабване съставки и цена

гел отслабване цена

Има много продукти от вида гел за отслабване  на пазара, които помагат за намаляване на излишните подкожни мазнини, особено по най – упоритите зони от вашето тяло. Ако обаче някой Ви каже, че има гел за отслабване който работи сам по себе си, значи Ви лъже. Гелвете за отслабване са ефективни, и подпомагат значително отслабването, но трябва да сте упорити при тяхното използване, да не пропускате мазане, и все пак да спазвате някакъв хранителен режим и тренировъчна програма. Правейки това, Вие ще се радвате на страхотен ефект на гела за отслабване който сте си закупили. Геловете за отслабване, съдържат различни съставки, някои от които ще изброим.

Кофеин

Геловете за отслабване,  които съдържат кофеин, доказано намаляват излишните подкожни мазнини, най – вече благодарение на термогенния ефект на кофеина. Освен това, тези гелове  премахват излишните течности от пространствата между клетките и  предизвикват  липолиза – изгаряне на мазнините в слоя точно под повърхността на кожата. Това изгаряне на мазнини и изхвърляне на течности,  ще доведе до видимо отслабване и подчертаване на мускулите. Когато се прилага локално, гелът за отслабване съдържащ кофеин свива  повърхността на кожата, като значително я  стяга. Така и целулитните бучки  изглеждат  по-малко забележими.

Течен Л-Карнитин за отслабване

течен л карнитин

Л-карнитина, често наричан просто карнитин, е амино киселина, която може да помогне на тялото Ви превърне мазнините в енергия чрез процес, наречен окисление на мазнини. Можете да намерите на пазара хиляди добавки с л-карнитин, но ние Ви препоръчваме течен л-карнитин! Защо? Течния л-карнитин притежава всички ползи на обикновения, само че е много по –ц ефективен от него. Усвоява се по – бързо и пълноценно, и действа по – продължително време. Течния л-карнитин също може да Ви помогне да отслабнете, но ползите от него не спират до тук.

Отслабване и тренировки 

Течния л-карнитин се приема най – вече от спортисти, и от хора които искат да намалят телесното си тегло. Л-карнитина може да насърчи загубата  на тегло чрез увеличаване на мускулната маса. Повишаването на  мускулната  маса води до засилване  на метаболизма, а това означава че ще изгаряте много повече калории. В допълнение, течния л-карнитин може да намали подкожните мазнини и самите мастни депа. Той лесно извежда мазнините от депата, “предавайки ги“ на митохондриите, където от тях се получава енергия – за по – интензивни тренировки, повече сила и издържливост.

Малини и кетони за отслабване

малинови кетони

Малините имат противовъзпалително действие и силни антиоксидантни свойства. Голяма част и от животински изследвания показва, че компоненти на малината, също могат да имат полза за загуба на тегло, което е довело някои производители на хранителни добавки да включват малини като съставка в продуктите си за отслабване. Тайната съставка в добавките за отслабване, в която са включени малини е именно малиновите кетони.

Малинови кетони

Антиоксидантите в малините включват витамин С, антоцианини, галова киселина и кверцетин, които имат анти-стареещ ефект и предпазен ефект срещу сърдечно-съдови заболявания и рак. Малините може да инхибират неправилно разделяне на клетките, участващи в раково заболяване и причиняващи смърт на клетки в някои видове ракови клетки. Животински изследвания показват, че кверцетин може да бъде ефективен срещу рак на дебелото черво, на гърдата и рак на кожата.

За антиоксидантен ефект, яденето на малини е по-ефективно, отколкото приемането на отделните им антиоксиданти компоненти  като хранителни добавки. От различните видове малини, черните малини имат най-голям антиоксидантен капацитет. Хранене с пълнозърнести малини обаче не може да бъде по-ефективно за загуба на тегло отколкото сравнено с хранителни добавки от малинови кетони.

Проучване проведено в Училището по медицина в Япония и публикувано на 27 май, 2005 г. от „Life Sciences“, обяснява, че малиновите кетони може да бъдат отговорни  за анти-затлъстяващото действие на малината. Тази съставка е отговорна за аромата на малината и има подобна химична структура на капсаицин и синефрин, които ускоряват преобразуването на мазнините в енергия. Компонент капсаицин е причината лютите чушки да са с парещ вкус. Synephrine, който се съдържа в горчив портока има стимулиращи ефекти, подобни на ефедрин.

Изследвания върху малинови кетони

Изследователи хранили мишки с високо съдържание на мазнини диета, включваща различни проценти на малинови кетони. Малиновите кетони попречили нарастването на телесното тегло, както и увеличаването на мазнини в черния дроб и други органи. При мишки, които ядат богата на мазнини диета без малинови кетони, а след това по-късно я приемат като добавка, малиовите кетони спомагат за намалено тегло и съдържание на мазнини в черния дроб , причинени от предишното високо съдържание на мазнини диета без кетони.

Канела като хранителна добавка

канела хранителна добавка

Канеленото дърво се заражда още с древна Азия. Кората на това дърво се преработва и се изполва за производство на етерични масла, които се използват ароматни и лечебни добавки

Ползи от канела

Традиционно, канелата е била използвана от китайски билкари за лечение на диария и болки в ставите. Противовъзпалителните свойства на канелата, помагат за облекчаването на стомаха и възпалението на ставите. Канелата подобрява функцията на имунната система, което предпазва клетките от инфекции и болести.Известен е факта, че действа благоприятно при хора с гъбични инфекции.

Неблагоприятни последици при някои хора

Каква е идеалната протеинова диета

протеинова диета

Идеалният протокол за протеинова диета е разработен от д-р Трън Тян Чан през 1990 година. Докато работи в спортната медицинска клиника във Франция, д-р Чан проектира протоколът на високо протеинова диета, която помага на спортистите да поддържат здравословно тегло, без загуба на чистата мускулна маса.Също така докато работи по въпроси, свързани със затлъстяването, д-р Чан скоро открива, че една и съща диета помага на пациенти със затлъстяване да постигна бързи, здрави и дълготрайни загуба на тегло.

История на протеиновата диета

Протеинова диета е разработена в САЩ от д-р Джордж Блекбърн в средата на 1970 г. и е лансирана във Франция през 1980. Разпространявайки идеята за използване на високи нива на протеини в диетата, за да се поддържа чиста мускулна маса, докато изгаряте складираните мазнини, д-р Чан създава линия от продукти, които са с високо съдържание на протеини, съдържат 8 аминокиселини, и са 95% био-усвоими. Фирмата на д-р Чан, Ideal Protein, сега е международна компания, и клиниките й могат да бъдат намерени в Северна Америка и Европа.

Хранителни факти на Syntrax Nectar

syntrax nectar

Въпреки че има изобилие от протеини на пазара, Syntrax обяснява, че Nectar е уникален, защото той е направен от суроватъчен протеин изолат, за разлика от другите източници на протеин. Според Syntrax, добавката не съдържа захар, но е на разположение в различни вкусове – ябълка, лимон, грейпфрут, киви, ягоди и череши. Тази добавка е лактозна и е без глутен.

Броя на калориите в Syntrax Nectar

Според официалния уебсайт за Syntrax, една пълна лъжичка Nectar съдържа 100 калории. Syntrax отбелязва, че препоръчителната дневна доза за възрастни е 2000 калории, така че една порция Syntrax Nectar се състои от 5% от средния дневен калориен прием. Въпреки това, ако сте спортист може да имате по-високи нужди от калории.

Съдържание на протеин

Animal Cuts – как действа?

Animal cuts

Universal Animal Cuts

Animal Cuts е една от малкото цялостни добавки за отслабване, която има ефект наистина. Animal Cuts формула е направена, така че да атакува всички части на тялото, съдържащи мазнини.

Изхождайки от метаболитна гледна точка Animal Cuts е затрупан с най-силните чаени екстракти. От Oolong екстракт, с екстракт от зелен чай, екстракт от черен чай до бял чай, почти всички видове са включени тук. Тези концентрирани екстракти чай са стандартизирани за мощно полифенолно съдържание, като например EGCG в допълнение към няколко други ефективни катехини, които действително работят съвместно, за да се стимулира метаболитния процес в тялото. Тласък в процеса на метаболитното ядро показва повишаване на скоростта, с която човешкото тяло преобразува храната, която консумира като енергия.

Рибено масло за отслабване

рибено масло отслабване

Помага ли рибено масло за отслабване?

Затлъстяването е  все по-голяма загриженост за здравните проблеми в света, изпреварен само от рака и сърдечните  заболявания. Диетичните  мазнини често биват замесени като основна първопричина за преобладаващия процент на затлъстяване в развитите страни. Все пак, изследванията продължават да подкрепят твърдението, че не всички мазнини са зло. Докато висок прием на наситени мазнини и холестерол са силно свързани със затлъстяване, инсулинова резистентност и сърдечни заболявания, други мазнини печелят уважение като действително смекчаващи тези фактори. Най-благоприятната мазнина от всички мастни киселини в последните изследвания е рибеното масло.