Tag Archives: омега 3

Съставки в Омега-3 Масло от сьомга

съставки в масло от сьомга

Маслото от сьомга се счита за изключително богат източник на омега-3 мастни киселини. Добавките които го съдържат, са отличен начин да подобрите здравословното си състояние, тъй като маслото от сьомга има много ползи и употреби, без да има риск от опасни странични ефекти. Тъй като самата риба сьомга е недостъпна за голяма част от хората, маслото от сьомга може да я замести, доставяйки Ви същите полезни вещества

Омега-3 мастни киселини

Маслото от сьомга е пълно  с омега-3 мастни киселини, които дават защита на  сърдечно-съдовата система. Омега-3 мастните  киселини  предотвратяват  аритмиите  и образуването на опасни кръвни съсиреци в артериите. Освен това,  снижават  нивата на триглицеридите, подобряват  притока на кръв,  и  намаляват  риска от инфаркт или инсулт. Омега-3 мастните киселини, освен  за борба с кръвосъсирването, могат да облекчат различни възпалителни процеси, както и  да помогнат  на мозъка да работи по-добре.

Ленено масло срещу ленено семе

ленено семе и ленено масло

Ленените семена могат да бъдат намерени цели, смлени или под формата на ленено масло. В зависимост от формата, в която консумирате лен, хранителността и ползите за здравето, които той предоставя ще се различават значително. Информирайте се, за да направите най-добрия избор за вашето здраве.

Омега-3

Видът омега-3 в лененото семе се нарича алфа-линоленова киселина или ALA. Една супена лъжица цяло ленено семе съдържа 2,5 грама ALA, докато една супена лъжица сурово ленено семе съдържа 1,8 грама на ALA. Тъй като лененото масло се получава чрез извличане на богати на омега-3 масла от семената, една супена лъжица дава 8 грама ALA. Омега-3 мастни киселини са известни с техните защитни за сърцето ползи.

Най-висока оценените Омега 3 капсули Рибено масло

омега 3 рибено масло

Омега 3

Рибеното масло, като мощен източник на омега 3 мазнини, е привлякло вниманието на много хора от всички сфери на живота. Те съдържат дълговерижни мастни киселини eйкосапентаноична киселина и докосахексаноична киселина, по-известни като EPA и DHA, и демонстрират разнообразие от ползи за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания и подобряване на профила на холестерол до намаляване на възпаленията и повишена чувствителност към инсулина. Рибените масла се открояват като един от начините за запълването на празнината в хранителните добавки, въпреки че съществуват различия между капсулите.

Натуралното рибено масло

Рибено масло за отслабване

рибено масло отслабване

Помага ли рибено масло за отслабване?

Затлъстяването е  все по-голяма загриженост за здравните проблеми в света, изпреварен само от рака и сърдечните  заболявания. Диетичните  мазнини често биват замесени като основна първопричина за преобладаващия процент на затлъстяване в развитите страни. Все пак, изследванията продължават да подкрепят твърдението, че не всички мазнини са зло. Докато висок прием на наситени мазнини и холестерол са силно свързани със затлъстяване, инсулинова резистентност и сърдечни заболявания, други мазнини печелят уважение като действително смекчаващи тези фактори. Най-благоприятната мазнина от всички мастни киселини в последните изследвания е рибеното масло.