Tag Archives: мултивитамини

Мултивитамини за бодибилдъри

мултивитамини фитнес

Витамините и минералите са важни елементи, които обикновено си доставяте чрез храната. Но може да се окаже  трудно да  получавате всички необходими витамини в правилното количество. Това може да бъде особено предизвикателство бодибилдърите, които  се опитва да качат мускули. Според специалистите, интензивните тренировки повишават нуждата на организма от витамини и минерали, а дефицитът им  може  да възпрепятстват растежа на мускулите. За щастие, има много видове добавки с мултивитамини, чрез които да си ги набавяте.

Мултивитамините  съдържат  витамини и минерали в различни комбинации. Повечето от витамините в   мултивитаминните добавки  са в количества, които отговарят или се доближават до дневната препоръчителна доза за тези хранителни вещества. Високото качество на добавката с  мултивитамини която сте избрали,  може да помогне за контролирането на апетита, като същевременно предотвратява дефицит на желязо, а спортистите са в  състояние да тренират по – дълго и интензивно. Ето защо, когато избирате своята добавка с мултивитамини, уверете се че съдържа желязо и някои по – важни за Вас витамини.

Мултивитамини, които карат косата да расте

витамини за коса

Мултивитамини

Растежът на косата има много общо със здравето. Средно, косата на здравия човек расте с около половин сантиметър на месец, или шест сантиметра на година. Сред най-добрите начини да се гарантира здравословен темп на растежа на косъма е да се уверете, че тялото ви е щедро снабдено с витамини, минерали и други основни хранителни вещества, които могат да подобрят здравето и растежа на косъма. Въпреки, че мултивитамините няма да удължат косата за кратко време, то те могат да гарантират, че косата расте в естествена норма и остава здрава и силна, свеждайки до минимум проблемите, които могат да забавят процеса, като сухота, цъфтеж на косата и счупване.