Tag Archives: мастни киселини

Ползи от Ленено масло

ленено масло дражета

Сигурно много от Вас се чудят, дали да си вземат добавка с ленено масло.Има много ползи от хранителните добавки с  ленено масло, поради изобилието на  алфа-линоленова киселина (ALA)- незаменима мастна киселина, която е от полза за хората със сърдечно-съдови заболявания. Други предимства на продуктите с  ленено масло, включват по-ниски нива на холестерола, облекчаване на сухотата  в очите, помощ при запек и лечение на различни нервни разстройства.

По-ниски нива на холестерола

Проучванията показват, че  лененото  масло понижава  холестерола и предпазва от стенокардия или болки  в гърдите, както и от високо кръвно налягане.  ALA в лененото масло е омега-3 мастна  киселина, която  понижава  триглицеридите  в кръвта, както и нивата на холестерола. Това е възможно, заради способността на тази мастна киселина да поддържа здравето на кръвоносната система.

Ленено масло срещу ленено семе

ленено семе и ленено масло

Ленените семена могат да бъдат намерени цели, смлени или под формата на ленено масло. В зависимост от формата, в която консумирате лен, хранителността и ползите за здравето, които той предоставя ще се различават значително. Информирайте се, за да направите най-добрия избор за вашето здраве.

Омега-3

Видът омега-3 в лененото семе се нарича алфа-линоленова киселина или ALA. Една супена лъжица цяло ленено семе съдържа 2,5 грама ALA, докато една супена лъжица сурово ленено семе съдържа 1,8 грама на ALA. Тъй като лененото масло се получава чрез извличане на богати на омега-3 масла от семената, една супена лъжица дава 8 грама ALA. Омега-3 мастни киселини са известни с техните защитни за сърцето ползи.

Най-висока оценените Омега 3 капсули Рибено масло

омега 3 рибено масло

Омега 3

Рибеното масло, като мощен източник на омега 3 мазнини, е привлякло вниманието на много хора от всички сфери на живота. Те съдържат дълговерижни мастни киселини eйкосапентаноична киселина и докосахексаноична киселина, по-известни като EPA и DHA, и демонстрират разнообразие от ползи за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания и подобряване на профила на холестерол до намаляване на възпаленията и повишена чувствителност към инсулина. Рибените масла се открояват като един от начините за запълването на празнината в хранителните добавки, въпреки че съществуват различия между капсулите.

Натуралното рибено масло