Tag Archives: малинов кетон

Малини и кетони за отслабване

малинови кетони

Малините имат противовъзпалително действие и силни антиоксидантни свойства. Голяма част и от животински изследвания показва, че компоненти на малината, също могат да имат полза за загуба на тегло, което е довело някои производители на хранителни добавки да включват малини като съставка в продуктите си за отслабване. Тайната съставка в добавките за отслабване, в която са включени малини е именно малиновите кетони.

Малинови кетони

Антиоксидантите в малините включват витамин С, антоцианини, галова киселина и кверцетин, които имат анти-стареещ ефект и предпазен ефект срещу сърдечно-съдови заболявания и рак. Малините може да инхибират неправилно разделяне на клетките, участващи в раково заболяване и причиняващи смърт на клетки в някои видове ракови клетки. Животински изследвания показват, че кверцетин може да бъде ефективен срещу рак на дебелото черво, на гърдата и рак на кожата.

За антиоксидантен ефект, яденето на малини е по-ефективно, отколкото приемането на отделните им антиоксиданти компоненти  като хранителни добавки. От различните видове малини, черните малини имат най-голям антиоксидантен капацитет. Хранене с пълнозърнести малини обаче не може да бъде по-ефективно за загуба на тегло отколкото сравнено с хранителни добавки от малинови кетони.

Проучване проведено в Училището по медицина в Япония и публикувано на 27 май, 2005 г. от „Life Sciences“, обяснява, че малиновите кетони може да бъдат отговорни  за анти-затлъстяващото действие на малината. Тази съставка е отговорна за аромата на малината и има подобна химична структура на капсаицин и синефрин, които ускоряват преобразуването на мазнините в енергия. Компонент капсаицин е причината лютите чушки да са с парещ вкус. Synephrine, който се съдържа в горчив портока има стимулиращи ефекти, подобни на ефедрин.

Изследвания върху малинови кетони

Изследователи хранили мишки с високо съдържание на мазнини диета, включваща различни проценти на малинови кетони. Малиновите кетони попречили нарастването на телесното тегло, както и увеличаването на мазнини в черния дроб и други органи. При мишки, които ядат богата на мазнини диета без малинови кетони, а след това по-късно я приемат като добавка, малиовите кетони спомагат за намалено тегло и съдържание на мазнини в черния дроб , причинени от предишното високо съдържание на мазнини диета без кетони.