Tag Archives: лечение на целулит

L-carnitine срещу целулит

L-carnitine срещу целулит

Целулитът е набръчкване на кожата, поради избиване на мазнините нагоре и притискане на съединителната тъкан надолу. Често срещано погрешно схващане е, че трябва да бъдете с наднормено тегло да развиете целулит. Наддаването на тегло може да направи целулита се откроява, но самото наднормено тегло от само себе си не предизвиква целулит. L-carnitine е естествено хранително вещество, произвеждано от организма. Също така е доказано като средство за лечение на целулит.

Развитие на целулит

Под кожата ви е мрежа от фиброзна тъкан, много подобна на формата на решетка. Тя е тази съединителна тъкан, която държи кожата на мястото. Всеки човек има мазнини, независимо от теглото. Когато тялото ви трупа мазнини, то ги създава в две разновидности – висцерални и подкожн. Висцералните мазнини се увиват около тялото на системи за осигуряване на защита, но подкожната мастна тъкан е това, което виждате под кожата. Целулитът се образува, когато подкожна мастна тъкан избутва нагоре през „мрежата“ (фиброзната тъкан). Мазнините създават малки джобове между влакната, като издутина. Това набръчкване е ефект от целулита.

L-Carnitine

 

L-carnitine е важен хранителен елемент за организма. Това е компонент в обмяната на веществата,който работи за транспорт на това, от което имате нужда за производство на енергия. Университетът на Мерилендският Медицински център съобщава, че повечето хора произвеждат достатъчно L-carnitine без допълнителни добавки. L-carnitine е също в редица продукти, които обещават да намалят целулита.

Теория за L-carnitine

Теорията зад използването на L-carnitine, за да се отърве тялото от целулита се основава на термогеният ефект. Термогенията е система за загуба на тегло, която използва природни съединения като L-carnitine за да се увеличи енергийният разход.  Загубата на тегло ще намали появата на целулит, но няма да го премахне изцяло. Няма начин да се предотврати образуването на целулит или напълно да го изкорени.