Tag Archives: креатин монохидрат

Най-добрите източници на креатин

креатин източници

Креатинът е естествено срещаща се аминокиселина  Тя се съхранява в мускулите като фосфокреатин, мощна вещество готово бързо да бъде превърнато в ATP, основната енергия на организма. Креатинът най-често се използва по време на дейности с висока интензивност и краткотрайни, например – спринт. Тялото ви прави някои от неговите собствени нужди на креатин, но можете да получите креатин от вашата диета или хранителни добавки.

 

Креатин от месо от диви животни

Дивите животни се считат за най-богатият източник на природен креатин. Ще откриете  креатин в големите животни, включително антилопи, бизони, биволи, елени, лосове, лос и дива свиня, и по-дребни животни като зайци, катерици, бобър и опосум. Птици  като пъдпъдъци, фазани, диви патици, гъски и пуйки, също съдържат креатин.

Ползи от креатин монохидрат за отслабването

креатин монохидрат за отслабване

Креатин монохидрат е естествено, аминокиселинно съединение, което се създава в панкреаса и се съхранява в мозъка и скелетните мускули, за да бъди използван в енергийния метаболизъм в тялото ви. Креатин не се добива само чрез синтезиране в тялото, но също така може да бъде добит чрез определени храни като месо и риба, или може да бъде получен чрез хранителна добавка. Креатин монохидрат има много потенциални ползи за здравето и се използва предимно за покачване на мускулна маса. Креатин монохидрат може да се използва за стимулиране на загуба на тегло при някои индивиди.