Category Archives: Хранителни добавки

Бета Аланин за повече издръжливост

бета аланин за идръжливост

Бета аланин е неесенциална аминокиселина,  широко използвана  от спортисти и културисти, за  да  подобрят своето представяне в залата. Бета аланин  се среща естествено в организма и може също да се набави от  храни като пилешко, телешко, свинско и риба, или чрез подходяща добавка. Както знаете,  аминокиселините са градивните елементи на протеините – основно гориво за мускулен растеж.

Ролята на бета аланин е, да насърчава постигането на високи концентрации на мускулния  карнозин – малка молекула, съставена от амино киселините хистидин и аланин. Карнозин действа като буферен агент, подпомагащ  поддържането на  оптимално рН в  мускулите, като по този начин забавя   началото на мускулната умора.

Увеличаване на мускулната издържливост с Бета Аланин

Изследванията категорично доказват  положителния  ефект  на бета аланин върху  мускулната  анаеробна  издръжливост. Едно изследване от  декември 2009 г. заключава, че добавките   с бета-аланин увеличават  съдържанието на  мускулния  карнозин,  и следователно на  общия капацитет на  мускула, с потенциал за подобряване на физическата активност по време на високоинтензивна тренировка.

Бета Аланин може да закупите от магазин FitnesHrani.com

Карнозин действа като буфер в мускулите, което помага за намаляване на количеството на млечна киселина и свободни радикали. Този буфер дава възможност за по-дълги  контракции особено на  тип 2 мускулни влакна. Тип 2 мускулни влакна се използват предимно при тренировките за сила с висока интензивност, които насърчават растежа на скелетната мускулатура.

Положителни ефекти от ZMA суплементи

zma efekt

Повишените  нива на физическа активност може да доведат  до дефицит на някои важни  минерали и витамини, които са от съществено значение за синтеза на белтъци, изграждането на мускулите и производството на тестостерон. ZMA е наименованието на клас спортни хранителни добавки, които се използват предимно от спортистите. ZMA представлява комбинация от двата незаменими за здравето минерала цинк и магнезий, заедно с важния витамин В6. Ако търсите добавка която  може да Ви помогне в ежедневната  тренировка, изберете  ZMA !  Включеният към цинка и магнезия  витамин B-6, може да помогне на нервната Ви  система, и за повишаване  нивата на енергия.  Ето няколко  причини, поради които трябва да приемате ZMA:

1. Увеличаване нивата на тестостерон

Тестостерона е важен анаболен хормон, който помага за изграждането на чиста мускулна маса. Той е от значение и за възстановяването на мускулите след тренировка, важен е за доброто представяне в залата, а също и за доброто либидо. Независимо дали сте бодибилдър или спортист, адекватните  нива на тестостерон са от съществено значение за поддържане и подобряване на конкурентното  предимство. ZMA добавките са в състояние да  увеличат  нивата на тестостерона, в резултат на което ще се подобри вашата производителност, а от там и мускулната маса която градите.

ZMA може да купите от тук http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/testosteron-stimulatori/zma-testosteron-stimulatori/

2. Подобряване на съня

Сигурно сте чували, че добрият  нощен сън е от съществено значение за правилното производството на тестостерон. Проучванията показват, че по време на сън е,  производството на хормони е най-високо, включително и на анаболните такива. Освен това, когато спите вашите мускули се “ремонтират“ и възстановяват, а също така и растат. Когато приемате хранителна добавка  ZMA преди лягане  тялото Ви  получава  важните  минерали цинк и магнезий, както  и витамин В6. Това е момента, в който то  се нуждае от тях най-много.  ZMA добавките ще Ви помогнат да спите  по-дълбоко през нощта, а на сутринта да се събудите добре отпочинали и бодри.

Хрущял от акула и предимствата за тялото

хрущял акула

Мислил ли е някой, че свирепо създание като акулата, може да е от полза на хората? Със сигурност не-даже напротив! Но се оказва, чу акулите всъщност могат да помогнат на доста хора. Скелета на акулата  е направен от хрущял – гъста форма на съединителната тъкан. Този хрущял  притежават много здравословни и лечебни свойства, които са доказани в редица проведени изследвания. Хрущяла от акула се състои от протеини, калций, колаж, сяра и полиози, които го превръщат в наистина ценна и питателна хранителна добавка.

Хрущяла от акула става известен след бестселъра на д-р Уилям Лейн,  „акулите не се разболяват от рак“, през 1992 година. Този така наречен доклад на  д-р Уилям, довежда  до серия от изследвания за акули,  и на хрущял от акула, за да се  разберете дали наистина  акулите не се разболяват от рак. Установено е, че  тези хищни същества  рядко са засегнати от рак. Правят се изследвания за да се установи причината за това, които посочват като такава именно хрущяла на акулите. Така той става популярна хранителна добавка, която има и много други приложения.

Предимства на хрущяла от акула

Всеки вид нараняване или изгаряне може да се успокои с помощта на хрущял от акула. Той  се предписва  на пациенти с за остеоартрит, тъй като  помага за намаляване на болката чрез намаляване на възпалението. Освен това, съдейства  на ставите да се движат правилно. Добавките с хрущял от акула  помагат  за контролиране на растежа на малките  капиляри, които разрушават хрущяла на ставите,  което причинява болка, оток и скованост при артрит.

Съставки в Омега-3 Масло от сьомга

съставки в масло от сьомга

Маслото от сьомга се счита за изключително богат източник на омега-3 мастни киселини. Добавките които го съдържат, са отличен начин да подобрите здравословното си състояние, тъй като маслото от сьомга има много ползи и употреби, без да има риск от опасни странични ефекти. Тъй като самата риба сьомга е недостъпна за голяма част от хората, маслото от сьомга може да я замести, доставяйки Ви същите полезни вещества

Омега-3 мастни киселини

Маслото от сьомга е пълно  с омега-3 мастни киселини, които дават защита на  сърдечно-съдовата система. Омега-3 мастните  киселини  предотвратяват  аритмиите  и образуването на опасни кръвни съсиреци в артериите. Освен това,  снижават  нивата на триглицеридите, подобряват  притока на кръв,  и  намаляват  риска от инфаркт или инсулт. Омега-3 мастните киселини, освен  за борба с кръвосъсирването, могат да облекчат различни възпалителни процеси, както и  да помогнат  на мозъка да работи по-добре.

Съставки в зелено кафе

зелено кафе съставки

Зеленото кафе е чудесно средство  за  тонизиране, но те могат да Ви  помогне да постигнете и поддържате  здравословно тегло. Зеленото  кафе представлява и се получава, от  непечени  сурови зърна кафе.  Зелено кафе или екстракта  от зелено  кафе може да помогне за намаляване на теглото. В проучване от 2006 година, учените открили че зелено кафе намалява  висцералната  мастна тъкан. Комбинирането на зелено кафе с балансирана диета и редовни физически упражнения може  значително да увеличи резултатите от програмата Ви за отслабване.

Хлорогеновата киселина в зеленото кафе

Учените са единодушни, че способността на зеленото кафе да намалява телесното тегло се дължи  на един вид антиоксидант намерен  в него,  известен като хлорогенова киселина, или CGA. CGA инхибира абсорбцията на глюкоза в тънките черва, както и освобождаването на глюкоза от черния дроб в кръвообращението. Този ефект намалява нивото на глюкоза в кръвта, така че тялото се принуждава да използва  мастните клетки за енергия вместо въглехидратите, което пък впоследствие води до загуба на мастна тъкан.

CGA присъства в големи количества в зеленото  кафе, за разлика от печеното,  тъй като тя  се разгражда при  печене. В доклад на университета на Калифорния доказва, че зеленото  кафе на зърна доставя  от 34.43 до 41.64 мг на грам, CGA. Печене на зеленото  кафе на зърна при 230 градуса по Целзий за 12 минути, намалява CGA съдържанието  почти  наполовина. Това е причинете, поради която зеленото кафе става толкова популярно през последните години.

Изследвания на зеленото  кафе

Няколко изследвания са потвърдили  способността на зеленото кафе, да намалява излишните мазнини. През 2007 година се провежда експеримент, при което на две групи участници се давало по 30 грама кафе, като едната група получава зелено кафе, а другата печено. В края на 12-та седмица, групата приемала зелено кафе, показва драстичен спад на подкожните мазнини, с приблизително 15%. Групата участници приемаща печено кафе, показала намаляване на мазнините с около 5%. Подобно проучване се провежда и през 2009 година, при което се затвърждава факта, че зеленото кафе значително редуцира излишните подкожни мазнини.

При тези проучвания се използват продукти съдържащи екстракт от зелено кафе, тъй като зеленото кафе може да се консумира единствено под тази форма. На пазара вече има достатъчно добавки, съдържащи екстракт от зелено кафе, а дори и такива с намалено количество кофеин. Както при всяка хранителна добавка, така и при продуктите съдържащи зелено кафе, е необходимо да спазвате точната доза на прием, както и да се консултирате преди приема на продукта.

Зелено кафе може да закупите от магазин FitnesHrani.com


 

Какво съдържа Hot Blood 2.0?

scitec_hot_blood_ad

Искате ли  екстремно  мускулно напомпване, нестихващи  сила  енергия и фокус? Ако това за Вас е било само мечта, сега е момента да я превърнете в реалност. Защото Scitec Nutrition  създаде специално за хората като Вас, своя продукт Hot Blood. Той съдържа  уникални хранителни вещества, които са подбрани за да Ви помогнат, да направите вашите тренировки по – интензивни и продължителни.  Добавените в продукта   термогенни съставки пък, Ви помогнат да изгорите излишните подкожни мазнини, и да качвате единствено чиста мускулна маса. Всички компоненти на Hot Blood, действайки синергично, ще намалят  умората, ще Ви дадат  несравним фокус и енергия, както и експлозивно разкъсващо напомпване.

Какво съдържа Hot Blood?

На първо място, продукта съдържа бленда за повишаване обема на мускулните клетки. Това са съставки като трикреатин малат и трикреатин оротат, бетаин (триметилглицин), гуандинооцетна киселина (гликоциамин), както и  таурин и таурин етил естер. Всички тези съставки работят заедно, за да увеличат не само размера на вашите мускули, но и мускулната сила и издържливост. Следващ комплекс в  Hot Blood е този, съдържащ съставки за стимулиране на азотния оксид и вазодилатацията. Тук влизат аргинин алфа-кетоглутарат, аргинин етил естер,  аргинин кетоизокапроат, цитрулин малат, цитрулин малат естер, и
никотинова киселина. Те спомагат за подобряване кръвоснабдяването на мускулните клетки, и съдействат за така желаното мускулно напомпване.

Hot Blood може да закупите на най-ниска цена тук.

Малинови кетони и бързо отслабване

малинови кетони цена

Напоследък, малиновите кетони се превърнаха в най – популярното и обсъждано средство за отслабване. Със сигурност много от Вас са чували и чели за тях, но знаете ли какво представляват и как точно помагат? Малиновите кетони са органично и естествено вещество, което придава  аромат на малините. Те се добиват  по естествен начин от малините,  и често се  използват дори в парфюмерията, заради прекрасния си  аромат. Малиновите кетони са изключително полезни за здравето, но за да се възползвате от тях, Вие трябва да изядете огромни количества малини, което е просто невъзможно!

Ето тук идват на помощ добавките с малинови кетони, благодарение на които можете да получите всички ползи от тези малки, но чудотворни плодове.  Как малиновите кетони помагат на  тялото? Смята се, че имат противоракови ползи, а освен това притежават  способността да  се борят и да неутрализират  свободните радикали, които се намират във вашето тяло. Това може да помогне за намаляване на  стареенето на  клетките  и  кожата.

Полезното действие на Коластра

коластра ефекти

Коластрата се произвежда  от всички бозайници в първите няколко дни след раждането. Това първо мляко е пълно  с огромно количество екстри, включително имуноглобулини, антимикробни пептиди и други биоактивни молекули, включително растежни фактори – хранителен арсенал предназначени да поддържа  новородено през критичните първите няколко дни от живота. Свойствата  на коластрата  са били почитани в продължение на хиляди години, и тя отдавна се разглежда като важна част от здравословното хранене .

За какво помага Масло от Вечерна Иглика

масло от вечерна иглика за здраве

Маслото  от вечерна иглика се извлечено от семената на растението Oenothera biennis. Някои хора използват това масло или като лек за различни болестни състояния, или като хранителна добавка, която осигурява омега-6 мастни киселини, и гама линоленова киселина.

Лечение на кожни болести

Повече от 30 изследвания доказват ефективността на  добавките с масло от  вечерна иглика, за облекчаване на симптомите на екзема и дерматит . Маслото  също може  да бъдат ефективно, за лечение на кожни обриви и уртикария, а също така на псориазис.

Какво може Алое Вера да направи за Вашето здраве

алое вера ползи за здравето

Aлое вера представлява зелено  бодливо растение, за чиято родина е сочена  Африка. То е широко използвана съставка в  лосиони, сапуни,  слънцезащитни  кремове и напитки.  Неговите  омекотяващи кожата  свойства, го превръщат в изключителен  козметичен продукт, но алое вера има и много други ползи за вашето здраве.

Кожни заболявания

Алое има дълга история в лечението  на кожни заболявания. Прилагано локално, растенито успокоява  изгаряния, акне, измръзване,  екзема и псориазис. Алое вера има  мощни антимикробни и противовъзпалителни свойства, които намаляват отока, и  облекчават  сърбежа и болката.