Category Archives: Фитнес тренировки

Тренировка с Жилетка с Тежести

жилетка с тежести цени

Вашето телесно тегло определя,  колко калории ще изгорите  по време на ежедневието си и през вашата тренировка. Ако целта Ви е да горите повече калории за да отслабнете, трябва да прибавите към вашите упражнения някакво предизвикателство. Това предизвикателство се нарича жилетка с тежести, и е един от пренебрегваните фитнес аксесоари. Трябва да знаете обаче, че жилетката с тежести може да Ви помогне да горите повече калории, ако я носите по време на бягане, скачане на въже, или друго упражнение което изпълнявате.

Увеличете предизвикателството с жилетка с тежести

Упражнения като лицеви опори, напади, клекове  или набирания, използват теглото на тялото за да се изгарят  калории. За да се изгарят повече, трябва да се увеличи интензивността. Жилетката с тежести   увеличава интензитета чрез добавяне на  допълнително тегло към своето собствено, като  по този начин принуждава  тялото Ви да работи по-усилено и да изгори повече калории.Тоест, жилетката с тежести кара  тялото Ви да „мисли“, че тежите повече,  и да  компенсира това  чрез изразходване на повече енергия, за която се  изгарят повече калории.

Фитнес аксесоарите – важен атрибут за спортиста

аксесоари фитнес

Спортуването и тренировките във фитнес залата, със сигурност могат да подобрят вашето здравословно състояние и външен вид, но могат да бъдат трудни и дори опасни, ако не знаете какви фитнес аксесоари да използвате. Фитнес аксесоарите са много и различни, идват  във всякакви форми и размери, и трябва да се знаете  как да ги  използва, за да направите фитнес програмата си максимално ефективна. Различните видове фитнес аксесоари подкрепят различни цели, и вашият избор зависи от личните Ви нужди и стремежи. Освен че подобряват ефективността на тренировките, фитнес аксесоарите могат да Ви предпазят от контузии, а също така да внесат разнообразие в тренировъчната Ви програма.

Фитнес ръкавици

Фитнес ръкавиците са доста популярен фитнес аксесоар, особено сред бодибилдърите. Всички знаете колко е важно доброто сцепление по време на вдигане на тежести, а фитнес ръкавиците го осигуряват. Освен това, те предпазват от хлъзгане, ако дланите Ви са изпотени. Ако сте начинаещ фитнес ентусиаст, трябва да знаете че вдигането на тежести причинява мазоли и мехури, а с един чифт фитнес ръкавици можете да предотвратите това. Фитнес ръкавиците не са скъпи и не заемат място, така че няма причина да не се възползвате от тях.

Налакетници, накитници и наколенници

Това е фитнес аксесоар, който често се използва в залата. Причината е, че лактите, китките и колената най – много се натоварват по време на тренировките, особено при вдигането на тежести. “Ветераните“ във фитнес залата могат да Ви кажат, как ставите могат да пострадат ако не са защитени. Това е и предназначението на този фитнес аксесоар – да предпази ставите от претоварване и контузии. Ако изпитвате болка в лактите, китките и колената, задължително си набавете тези аксесоари. Те са полезни и когато вече сте претърпели контузия, тъй като помагат за оздравяването на засегнатите области.

Лост за врата – набирания вкъщи

лост за набиране цена

Много хора не могат да посещават фитнес залата, поради изобилие от причини. Ако и Вие сте от тях, не бива да се чувствате виновни, или да се обезсърчавате, защото  има много решения за трениране у дома. Едно от тях е лоста за набиране. Той е фитнес инструмент, който всеки уважаващ себе си спортист, или човек нямащ време за посещение на фитнес салона, трябва да притежава. Лоста за набиране е отлично средство, с което можете да направите една интензивна и резултатна тренировка у дома.

Купете Лост за врата оттук  http://www.fitneshrani.com/sz-lost-za-nabirane/

Този фитнес аксесоар може да Ви помогне по много начини, независимо дали сте начинаещ фитнес ентусиаст, или тренирате отдавна. Лоста за набиране спомага за тренирането и тонизирането предимно на мускулите на гърба и раменете. Заедно с това, той е ефективен за изграждане на сила и издървжливост на цялото Ви тяло. Можете да тренирате с лоста за набиране като използвате собственото си тегло, или други помощни тежести. Този фитнес инструмент  се предлагат в различни форми и размери, а  ако искате  перфектна V-образна форма за мускулите на гърба, то това е най-добрият вариант за Вас.

Кои са най-добрите ръкавици за фитнес

качествени ръкавици за фитнес

Всеки бодибилдър ще Ви каже, че за да постигнете желаните мускули, са необходими упорити тренировки. Понякога обаче, неправилната  техника, лошото дигане или използването  на твърде  големи тежести,  може да доведе до наранявания на китката. Контузиите  са болезнени, и е необходимо време да се лекуват. Понякога отнема доста време  да  се върнете обратно  към  нормалния си тренировъчен график.

Носенето на  ръкавици за фитнес по време на вашите тренировки,  ще помогне за защитата на ръцете и китките Ви, най – вече по време на вдигане на тежести. Това ще Ви позволи  да постигнете  най-добрата тренировка, да оптимизирате потенциала си за вдигане, и да сведете до  минимум риска  от нараняване.

Употреба на фитили за фитнес

фитили фитнес

Фитилите са лост са фитнес аксесоар, който е подходящ и препоръчителен за хората занимаващи се с бодибилдинг. Когато вдигате тежести, Вие се нуждаете от подходяща подкрепа, за да избегнете травмите, които често се срещат в бодибилдинга. Тази подкрепа ще получите, използвайки фитили за лост. Фитилите за лост са създадени, за да Ви помогнат да намерите най-доброто сцепление когато вдигате  тежести. Фитилите за лост са  предназначени, за да направят  тренировката много по-ефективна, и за да можете да “заобиколите“ често срещаните препятствие при вдигането на тежести.

Вдигането  на тежести е ефективен начин за изграждане на мускулите. Но също така е опасно, и  би могло да причини  много щети на тялото,  ако не се практикува  правилно. Фитилите за лост са това, което Ви  трябва за да  намалите риска от  наранявания по време на вдигането. Потенето на ръцете е голям проблем за бодибилдърите, но с помощта на фитилите за лост, Вие ще имате добро сцепление, дори когато ръцете Ви са потни. Това не само ще Ви помогне да изпълнявате упражнението правилно и по – ефективно, но и значително ще намали риска от опасни травми и наранявания свързани с потните ръце.

Подръжка и дезинфекция на боксови ръкавици

боксови ръкавици

Боксови ръкавици се сблъскват с много екшън по време на живота си, съвсем буквално е възможно да се покрити с кръв, пот и от време на време сълзи. Ако не си държите боксовите ръкавици чисти, те ще развият силна неприятна миризма. Дори по-лошо,ръкавиците могат да задържат бактерия, която може да доведе до инфекци и застрашава вас и вашите опоненти.

Превантивна грижа за боксови ръкавици

Стъпка 1

Трябва ли да се слагат фитили на китката когато вдигате тежести ?

фитили за фитнес

Фитилите се използват по време на вдигане на тежести, за да помогнат за подобряване на захвата и да подкрепят китките. Те могат да ви помогнат да вдигате по-големи тежести, по-безопасно. Независимо дали ще изберете да използвате фитилите по време на вашето упражнение то зависи от няколко разнообразни променливи.

Големи тежести и фитили

Ако вдигате тежести, защото искате да изградите мускулна маса и планирате повдигане на сравнително големи тежести, трябва да се обмисли възможността за използване на фитилите. Те се прикрепят към лостта и подпомагат захвата, така че можете да вдигате по-големи тежести, отколкото обикновено. Това позволява на мускулите ви да станат по-силни и да развият по-чистна мускулна маса. Бъдете сигурни, че практикувате безопасно вдигане на тежести и е най-добре ако с вас има приятел, за да ви помогне при повдигане на големите тежести.