L-Carnitine доза и предозиране

l carnitine 1

L-Carnitine или карнитин, подпомага метаболизма на мазнините, превръщането на мазнините в енергия. Черния дроб и бъбреците произвеждат карнитин и това, което не е използвано веднага се съхранява. Имате доставки на карнитин в сърцето си, мозъка и мускулите около костите ви. Мъжете също съхраняват L-Carnitine в спермата им. Това хранително вещество е на разположение в добавка като форма за лечение на определени условия. Не го приемайте без лекарско предписание на Вашия лекар, за предотвратяване на последиците от предозиране.

Прием на L-Carnitine

L-Carnitine не се смята за основна хранителна съставка, защото не е нужно да го получите от вашата диета. Въпреки че някои храни осигуряват карнитин, тялото ви го произвежда и само. Университетът на Мерилендският Медицински център, обаче, изброява различни дозировки за карнитин, когато използвате добавката за лечение на определени здравни условия. За да се предотврати предозиране, трябва да ограничите приема на не повече от 3 грама в един ден. Въпреки че прекомерното количество L-Carnitine не причинява токсичност, тя предизвиква странични ефекти.

l carnitine 1

L-Carnitine терапевтични дози

Вземете L-Carnitine за лечение или предотвратяване на медицинско състояние, само ако Вашият лекар е предписал. Дози, които Университета на Медицинският  център са общи насоки само за възрастни. Някои от тях варират. Предписваните стойности L-Carnitine за стенокардия и сърдечна недостатъчност варира от 1,5 до 2 грама дневно. Вашият лекар може да препоръча 600 мг до 1,2 г три пъти дневно за облекчаване на сърдечно-съдови заболявания. Два до 4 грама L-Carnitine може да помогне за контрол на периферна съдова болест. Можете също така да получите облекчение от диабет, свързано с невропатия, като приемате 3 грама L-Carnitine всеки ден. Мъжкото безплодие може да се коригира с 300 мг до 1 г на веществото три пъти дневно. Ако страдате от синдрома на хроничната умора, Вашият лекар може да предпише 500 мг до 1 г L-Carnitine четири пъти дневно. Освен това, може да имате възможност да забавите хиперфункция на щитовидната жлеза с 2 до 4 грама L-Carnitine дневно.

Ефектите от предозиране на L-Carnitine

Според Службата на хранителни добавки на националните институти на здравеопазването, на около 3 грама L-Carnitine дневно могат да се появят стомашни проблеми като коремни спазми, диария, повръщане и гадене. Вашето тяло може да се развие миризма, напомняща на риба. Освен това, мускулна слабост може да се случи, ако кръвта ви има повишена концентрация на урея. Висока доза на L-Carnitineможе да предизвика припадък, ако страдате от припадъци. Всички тези странични ефекти СА МНОГО РЕДКИ и са при хора, които се предразположени към горните заболявания.

l carnitine liquid

Кликнете на снимката за да купите ТЕЧЕН Л-КАРНИТИН на супер цена

Видове L-Carnitine

L-Carnitine е на разположение навсякъде.  Acety-L-Carnitine е над най-известната добавка, която съдържа карнитин и ацетил, което тялото ви използва, за да произвежда невротрансмитери. Невротрансмитерите са химикали, чрез които нервните клетки трябва да предават информация между мозъка и останалата част от тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>