Хрущял от акула и предимствата за тялото

хрущял акула

Мислил ли е някой, че свирепо създание като акулата, може да е от полза на хората? Със сигурност не-даже напротив! Но се оказва, чу акулите всъщност могат да помогнат на доста хора. Скелета на акулата  е направен от хрущял – гъста форма на съединителната тъкан. Този хрущял  притежават много здравословни и лечебни свойства, които са доказани в редица проведени изследвания. Хрущяла от акула се състои от протеини, калций, колаж, сяра и полиози, които го превръщат в наистина ценна и питателна хранителна добавка.

Хрущяла от акула става известен след бестселъра на д-р Уилям Лейн,  „акулите не се разболяват от рак“, през 1992 година. Този така наречен доклад на  д-р Уилям, довежда  до серия от изследвания за акули,  и на хрущял от акула, за да се  разберете дали наистина  акулите не се разболяват от рак. Установено е, че  тези хищни същества  рядко са засегнати от рак. Правят се изследвания за да се установи причината за това, които посочват като такава именно хрущяла на акулите. Така той става популярна хранителна добавка, която има и много други приложения.

Предимства на хрущяла от акула

Всеки вид нараняване или изгаряне може да се успокои с помощта на хрущял от акула. Той  се предписва  на пациенти с за остеоартрит, тъй като  помага за намаляване на болката чрез намаляване на възпалението. Освен това, съдейства  на ставите да се движат правилно. Добавките с хрущял от акула  помагат  за контролиране на растежа на малките  капиляри, които разрушават хрущяла на ставите,  което причинява болка, оток и скованост при артрит.

Смята се, че  хрущял от акула съдържа някои вещества, които инхибират растежа на нови кръвни клетки, които поддържат растежа на рака. С това, хрущяла  от акула намалява притока на кръв към раковите тумори, което довежда  до свиване и защита на здравите  околни тъкани. Ето защо се смята, че хрущяла от акула може да  предотврати  рак на гърдата, яйчниците, шийката на матката, рак на панкреаса или рак на простатата -  тези ракови тъкани зависят  от системата на кръвоносните съдове, за да оцелеят.

Акула хрущял също така  лекува проблеми с очите, като глаукома.Глаукомата е заболяване, което уврежда зрителния нерв, и причинява  слепота.Редовният прием на хрущял от  акула намалява налягането  в окото,  и по този начин  помага за запазването на зрението. Добавките с хрущял от акула са подходящи и за хората страдащи от липса  на протеини и калций. Заболявания, свързани с промени  в по-големите молекули, също могат да бъдат лекувани с хрущял от акула, тъй като той  съдържа полизахариди. Той  също помага при лечението на болести като астма, екзема, емфизем и други.

 

One Response to Хрущял от акула и предимствата за тялото

  1. Катя казва:

    Това заради колагена нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>