Хранителни факти на Syntrax Nectar

syntrax nectar

Въпреки че има изобилие от протеини на пазара, Syntrax обяснява, че Nectar е уникален, защото той е направен от суроватъчен протеин изолат, за разлика от другите източници на протеин. Според Syntrax, добавката не съдържа захар, но е на разположение в различни вкусове – ябълка, лимон, грейпфрут, киви, ягоди и череши. Тази добавка е лактозна и е без глутен.

Броя на калориите в Syntrax Nectar

Според официалния уебсайт за Syntrax, една пълна лъжичка Nectar съдържа 100 калории. Syntrax отбелязва, че препоръчителната дневна доза за възрастни е 2000 калории, така че една порция Syntrax Nectar се състои от 5% от средния дневен калориен прием. Въпреки това, ако сте спортист може да имате по-високи нужди от калории.

Съдържание на протеин

Една пълна лъжичка съдържа 23 грама протеин. За разлика от някои други протеинови добавки, в Nectar има само един източник на протеини, а именно суроватъчен протеин изолат. Това е източник на протеини с по-високо качество, отколкото суроватъчния протеин концентрат. Въпреки факта, че и двете са получени от мляко, се счита, че суроватъчния протеин изолат съдържа малко лактоза и мазнини.

Съдържание на мазнини

Въпреки, че мазнините са калорични, с 9 калории на грам, те са жизнено важен хранителен елемент. Националните институти на здравеопазването обясняват, че мазнините помагат на тялото ви да усвоява хранителните вещества. Поради това, не трябва да оставяте Nectar да бъде основен източник на протеин, тъй като може да пропуснете ползите на мазнините от други източници на протеин.

Въглехидратно съдържание в Nectar

Според Syntrax, всяка порция на Nectar не съдържа въглехидрати, захар и фибри. Въпреки, че липсата на въглехидрати може да бъде от полза, защото може да допринесе за ниско-въглехидратна диета и по-бързо отслабване.

syntrax nectar

Кликнете на снимката за да купите Syntrax Nectar

Витамини и минерали

Syntrax Nectar съдържа ниски нива на витамини и минерали, което го прави неподходящ като заместител на храненето. Въпреки това, една пълна лъжичка Nectar съдържа 8% от дневната препоръчителна стойност на калций. Смесването на нектар в мляко или сок или вода, могат да добавят витамини и минерали, но също така ще добавят и калории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>