Съставки в Омега-3 Масло от сьомга

съставки в масло от сьомга

Маслото от сьомга се счита за изключително богат източник на омега-3 мастни киселини. Добавките които го съдържат, са отличен начин да подобрите здравословното си състояние, тъй като маслото от сьомга има много ползи и употреби, без да има риск от опасни странични ефекти. Тъй като самата риба сьомга е недостъпна за голяма част от хората, маслото от сьомга може да я замести, доставяйки Ви същите полезни вещества

Омега-3 мастни киселини

Маслото от сьомга е пълно  с омега-3 мастни киселини, които дават защита на  сърдечно-съдовата система. Омега-3 мастните  киселини  предотвратяват  аритмиите  и образуването на опасни кръвни съсиреци в артериите. Освен това,  снижават  нивата на триглицеридите, подобряват  притока на кръв,  и  намаляват  риска от инфаркт или инсулт. Омега-3 мастните киселини, освен  за борба с кръвосъсирването, могат да облекчат различни възпалителни процеси, както и  да помогнат  на мозъка да работи по-добре.

Добавките с масло от сьомга, подобряват значително   психичното здраве и когнитивната функция, и могат да помогнат  за облекчаване или предотвратяване на депресия, биполярно разстройство, болест на Алцхаймер и други заболявания на нервната система. Проучванията показват, че приемът на масло от сьомга, значително ще повиши нивата на  омега-3 мастните киселини в  организма Ви, и може да има забележим ефект върху  състоянието на сърдечно-съдовата и нервната  Ви системи.

Витамини и минерали

Има какво още да се каже за добавките с масло от сьомга! Освен на  омега-3 мастни киселини, маслото от сьомга  е отличен източник на селен –  минерал, който служи като мощен антиоксидант, защитаващ   тялото от вредните ефекти на свободните радикали, които могат да увредят клетките и да ги направят  уязвими за рак, инфекции  и други  заболявания. Съко така, маслото от сьомга  съдържа високи нива на витамини, особено B3 (ниацин) и В12 (кобаламин). Витамините от група В  са от жизненоважно  значение за здравословния  метаболизъм и доброто  психично здраве. Други важни витамини в маслото от сьомга са Д, А и Е, които също имат антиоксидантни функции.

Маслото от сьомга е пълно  с незаменими мастни киселини. Те спомагат за намаляване на симптомите на заболявания като астма, камъни в жлъчката, псориазис, артрит, атеросклероза, болест на Крон, и т.н. Проучванията показват, че маслото от сьомга предотвратява  рак на простатата и от  рак на гърдата. Също така, доказано е че хора приемащи масло от сьомга страдат по – рядко от депресивни състояния.

Масло от сьомга може да закупите тук

One Response to Съставки в Омега-3 Масло от сьомга

  1. Сьомгата е една от най-полезните и точно по тази причина си хапвам от нея редовно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>