Суроватъчен протеин и Optimum Nutrition

optimum nutrition

Optimum Nutrition и протеиновите добавки

 

Протеиновите добавки са използвани от спортисти, културисти и фитнес ентусиасти, за да предоставят допълнителeн протеин в диетата. Суроватъчният протеин, получен като страничен продукт на млякото е един от най-чистите форми на протеин и доставя аминокиселини с разклонена верига, или ВСАА, които насърчават растежа на мускулите и възстановяването на тъканите. На пазара се предлагат различни продукти със суроватъчен протеин, който се сравняват с други водещи суроватъчен протеин добавки.

 

Функция на протеините

Използвана главно като хранителна добавка за спортисти и ентусиасти, суроватъчния протеин на Optimum Nutrition също може да се използва като заместител на храната или като съставка в рецепти. Класическият суроватъчен протеин обикновено се прави от основните съставки, без допълнителни функции. Има няколко разновидности на суроватъчния протеин, като Platinum Whey Hydro, който съдържа смес от суроватъчни протеини, за максимални ползи.

Характеристики

Суроватъчният протеин е на разположение с различни вкусове и аромати като ванилия и шоколад, ягоди и шоколад, банан и сметана,ягоди и банан. Някои суроватъчно протеинови добавки идват със специални аромати, като канела, мента, бял шоколад и крем брюле.

Размер

По-голямата част от калориите в суроватъчния протеин на Optimum Nutrition идва от протеините, като повечето добавки съдържат 20 грама до 30 грама протеин на порция. Някои класически суроватъчни протеини, обаче, съдържат мазнини и холестерол, заедно с въглехидрати и захари. Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard съдържа 120 калории на порция, включително и 24 грама протеин и само 1 г мазнини и 3 г въглехидрати. Platinum Hydro Whey съдържа 140 калории и 30 грама протеин от хидролизиран суроватъчен протеин изолати.

Optimum Nutrition Gold Standard - протеин с традиции

Optimum Nutrition Gold Standard - протеин с традиции

Ползи

Суроватъчните протеинови добавки са обогатени с допълнителни витамини и минерали, които действат като антиоксиданти срещу зарази и болести. Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard съдържа 10% от дневната препоръчителен прием на калций с 60 мг натрий на порция. Platinum Hydro Whey съдържа същото количество калций, но също така предвижда два процента от дневния препоръчителен прием на желязо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>