Протеин за качване на мускулна маса

protein napitka

Независимо дали сте културист, който се опитва да качи мускулна маса или просто сте с поднормено тегло и се опитвате да подобрите телесната си маса, напитки от суроватъчен протеин или т.н. протеинови шейкове може да ви помогнат да постигнете целите си. Въпреки, че добавянето на високо протеинови напитки към вашата диета не гарантира с колко кг ще се повишат цифрите на кантара или че ще натрупате мускули, вместо мазнини, напитки от суроватъчен протеин може да бъдат правилният път за увеличаване на приема на калории и постепенно качване на здравословно тегло.

Суроватъчен протеин

Шейкове от суроватъчен протеин са напитки, направени със суроватъчен протеин на прах, който е бързо усвоим източник на протеин, получен от краве мляко. Въпреки че съставките варират между протеиновите напитки от различните марки и рецепти, този тип напитки обикновено включва и други храни или ароматични продукти като мляко, соево мляко, плодове, плодов сок, банани, вода, овес, кисело мляко, естествени или изкуствени подсладители, стафиди и фъстъчено масло, заедно с обикновен или ароматизиран суроватъчен протеин на прах. По същия начин, напитки суроватъчен протеин може да варират в хранителното съдържание, но обикновено съдържат високи количества протеини и малко въглехидрати.

protein napitka

Протеин

Напитки от суроватъчен протеин могат да допълнят диетата Ви  с допълнителни калории и протеини, които спомагат за насърчаване на наддаване на тегло. Ако участвате в силови упражнения или бодибилдинг, аминокиселините в суроватъчният протеин могат да ви помогнат да се снабдите с градивните блокове, необходими за увеличаване на мускулната маса, особено ако ги пиете веднага след тренировка, когато тялото ви е в процес на ремонт на мускулната тъкан . Ако не тренирате активно за да придобиете чиста мускулна маса чрез упражнения, допълнителните калории, консумирани от протеиновите шейкове са по-склонни да причинят омазняване, тъй като не изгаряте достатъчно калории чрез тренировки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>