Приложения на Жълт Кантарион

жълт кантарион цена

Жълтия  кантарион е многогодишно тревисто растение, което  е било  използвано още от древните  гърци,  за лечение на различни нервни разстройства. Днес е популярна хранителна добавка, която се смята, че помага  за лечението  на някои видове депресия..

Активни съставки

Жълтия  кантарион съдържа  много химически съединения, но хиперицин и  хиперфорин са двете основни активни съставки в растението. Точно на тези съставки, жълтия кантарион дължи способността си да помага при лечение на депресия. Учените смятат, че хиперицина хиперфорина,  могат да предотвратят нарушения във функциите на  невротрансмитерите серотонин, допамин и норепинефрин, които са химични вещества, намиращи се в мозъка,и са   свързани с депресията.

Жълт кантарион за лека депресия

Много научни изследвания са потвърдили, че  жълтия кантарион  е полезен  антидепресант, но Тежестта на депресия се счита за основен  определител на ефикасността на билката. Повечето изследвания показват, че  жълтия кантарион може да бъде от полза,  за лечение на лека до умерена депресия и е установено, че е по-ефективен от плацебо за лечение на  някои нетежки депресивни симптоми. По-важното е, че много проучвания са установили, че билката може да бъде също толкова ефективна, колкото традиционните антидепресанти, осигуряващи същите ползи, но с почти никкви отрицателни странични ефекти.

Други ползи

Жълт кантарион съдържа флавоноиди, които могат да предизвикат чувство на спокойствие и да  намалят  нивото на стрес при възрастни. Способността на тази билка за инхибиране на някои химикали в мозъка, а  прави  полезна и ефективна  при лечението не само на лека депресия, но и на хормонални промени в настроението, свързани с менопаузата.  Други умствени и емоционални състояния, които могат да се повлияят добре от жълтия  кантарион включват тревожно разстройство, предменструален синдром (ПМС), социални фобии и сезонно афективно разстройство (ЕАД).

 

Купи Жълт Кантарион тук http://www.fitneshrani.com/tag/zhalt-kantarion/

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>