Предимства на храносмилателни ензими

ензими

Ензимите са химически посланици, които помагат на тялото ви. Лошото храносмилане може да допринесе за нарушено състояение на организма, подуване на корема и др.

Сготвените храни и ензими

Привържениците на храносмилателни ензими посочват, че храните съдържат по-малко натурални храносмилателни ензими, отколкото в миналото. Зеленчуците и плодовете съдържат все по-малко храносмилателни ензими, защото се отглеждат в не хубави почви и се събират, още преди да бъдат узрели напълно. Повечето потребители консумират повече преработени храни в сравнение с храни в естественото им състояние. Приемът на храносмилателни ензими, може да гарантира по- добро смилане на храната, от друга страна, тялото ви може и да не произвежда свои собствени храносмилателни ензими.

Първопричина

Хора, които имат проблеми с храносмилането може да се нуждаят от допълнителни храносмилателни ензими, но може да има други основни фактори, като например недостатъчно производство на стомашна киселина. Храносмилателните ензими могат да бъдат закупени и сами да подобрите вашето състояние.

Спестяване на ресурси

Има някои поддръжниците на храносмилателни ензими, които вярват, че способността на организма да произвежда ензими е ограничена и че приемането на допълнителни храносмилателни ензими ще спести ресурсите на тялото, което води до по-добро здраве и жизненост. Макар да е вярно, че производството на ензим, на организма често се намалява с възрастта, няма научно доказателство, че способността на организма да произвежда ензими е ограничена.

Подобряване от ензими

Някои хора виждат подобрение от храносмилателни ензими веднага. По-малък брой хора, около 10 процента, нямат подобрение веднага след приема на ензими.

ензими цена

Кликнете на снимката за да купите храносмилателни ензими на най-добра цена

Взаимодействия

Докато храносмилателни ензими като цяло са безопасни, има някои хора, които не трябва да приемат храносмилателни ензими. Храносмилателните ензими могат да взаимодействат с някои лекарства, включително и някои, използвани при лечение на диабет и антикоагуланти. Храносмилателните ензими не са подходящи за хора с язви, минали или настоящи, или хора, които приемат лекарства, които ги излагат на риск от язва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>