Ползи от Лутеин като хранителна добавка

лутеин

Лутеинът – антиоксидант, който може да играе важна роля за здравето на очите и кожата се съдържа в храни като тъмно зелени зеленчуци и яйца. Лутеин под формата на хранителна добавка също е на разположение, като дори нямат странични ефекти. Говорете с Вашия лекар, за да научите повече за здравословните ползи от лутеин и други антиоксиданти.

Лутеин за здрава кожа

Лутеинът може да помогне за подобряване на хидратацията и еластичността на кожата. Лутеинът има антиоксидантно действие и потенциално може да помогне за предотвратяване на окислително увреждане на кожата. Лутеинът помага за защитата на липидите, маслате и мазнините в кожата от пероксидация. Въпреки че много хора вземат лутеинови добавки, за здрава кожа, лутеинът може да бъде полезен за кожата и ако се прилага като крем или мехлем. Лутеинът може също да помогне за предпазване на кожата от вредите, причинени от ултравиолетовите лъчи на слънцето и замърсители във въздуха.

Предотвратяване дегенерация на макулата

Лутеин се среща в относително големи количества в очите, където играе важна роля в поддържане на тяхното здравето. С напредване на възрастта, нивата на лутеин в окото намаляват, и по-специално в тази част от окото, която спомага за фокусиране на светлината, известна като макулата. По-ниските нива на лутеин там са свързани с дегенерация на макулата, кеото води до увреждане на зрението често причиняващо загуба на зрение. Увеличаването на диетичните нива на лутеин могат да помогнат за предотвратяване и лечение на макулна дегенерация.

Кликнете на снимката за да купите Лутеин на най-добра цена

Кликнете на снимката за да купите Лутеин на най-добра цена

Сърдечно-съдови ползи от лутеина

Лутеинът се среща в кръвния серум, където чрез антиоксидантния си ефект спомага за сърдечно-съдовото здраве. Антиоксиданти като лутеинът може да помогнат да се предотврати окисляването на мазнините и холестерола в кръвта, като по този начин намалява натрупването на плака в артериите.Изследване показва, че лутеинът спомага да се предотврати удебеляване на артериалните стени, чрез което се формира основата за атеросклероза. Лутеинът може също да помогне да се забави прогресията на атеросклерозата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>