Ползи от въже за скачане

въже за скачане

Въже за скачане

Навярно повечето хора, мислят че скачането на въже е игра, а не упражняване. Скачането на въже се вписва в форми на аеробни упражнения (бягане, плуване, колоездене и др.). И тъй като интересът към истината е голям, то може да бъде едно от най-добрите форми на кардио упражнения.

Ето няколко причини, поради които може да искате да го пробвате:

• То е евтино. Вие вероятно имате въже за скачане, някъде в дома си . В противен случай, въжето е евтин аксесоар и цената му се определя, в зависимост от материала.

• Можете да скачате на практика навсякъде. Може да се практикува на всякакъв вид настилки, но за предпочитане са по- твърди.

Въжето за скачане изгаря много калории в кратък период от време. Смята се, че 10 минути скачане на въже (при 120 оборота на минута) има същите ползи като джогинг в продължение на 30 минути. Това са страхотни постижения за кратко време.

• То е компактно. Скачане на въже е чудесно допълнение към вашата фитнес тренировка. Въжето за скачане, не заема място и може да се побере в някое чекмедже и дори няма да забелязвате, че то е там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>