Ползите от спирулина за отслабване

спирулина

Спирулината е едноклетъчно, микроскопично синьо-зелено водорасло и е една от най-ранните форми на живот на планетата, според уебсайта на Световната Спирулина. Спирулината се счита за „суперхрана“ заради огромния си набор от хранителни вещества, включително протеини, есенциалните мастни киселини, витамини B, C, E и хлорофил. Спирулината обикновено се консумира в съвременната диета под формата на капсула, таблетка или прахообразна форма и може да бъде използвана като част от програма за отслабване. Приемайте спрямо указанията на производителя и се консултирайте с Вашия лекар преди консумация.

Високо хранително съдържание в Спирулина

Често, когато се чувствате гладни тялото ви създава ефект, защото се стреми да запълни собствената си нужда от хранителни вещества. Когато се храните редовно с некачествени храни, мозъкът ви ще предизвика усилване на апетита да откриете това, което иска. Спирулината ще увеличи концентрацията на хранителните вещества в тялото и може да намали глада и апетита в процеса.

Високо съдържание на протеин

Спирулината е идеална за изграждането на мускулите или за диети с ниско съдържание на въглехидрати, поради високото си съдържание на протеин. Спирулината съдържа до 70% протеин, в зависимост от условията на отглеждане, както и всичките осем незаменими аминокиселини. Храносмилателната усвояване на протеина в спирулината е четири пъти по-голямо от тази на говеждото и телешкото месо. Лесно смилаемите протеини, заедно с добър тренировъчен план ще помогне за изграждането на чиста мускулна маса, която ще помогне на тялото ви да се изгаря повече калории през целия ден.

Ниско съдържание на калории

Спирулината доставя само 3,9 калории на всеки грам протеин. Стандартна таблетка от 500 мг спирулина има само две калории. Редовната консумация на спирулина ще ви предостави голяма част от дневните хранителни нужди, без никакви последици.

спирулина цена

Кликнете на снимката за да купите Спирулина на супер цена

Есенциални мастни киселини

Спирулина е богат източник на Омега 3 мастни киселини, както и GLA, или гама-линоленова киселина. Най-голямата концентрация на GLA е в майчиното мляко, като го използва за развитието на мозъка на растящото бебе. GLA също може да помогне за регулирането на кръвната захар и нивата на инсулин, което от своя страна ще минимизира натрупването на въглехидрати и ще ви помогне да отслабнете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>