Мултивитамини за бодибилдъри

мултивитамини фитнес

Витамините и минералите са важни елементи, които обикновено си доставяте чрез храната. Но може да се окаже  трудно да  получавате всички необходими витамини в правилното количество. Това може да бъде особено предизвикателство бодибилдърите, които  се опитва да качат мускули. Според специалистите, интензивните тренировки повишават нуждата на организма от витамини и минерали, а дефицитът им  може  да възпрепятстват растежа на мускулите. За щастие, има много видове добавки с мултивитамини, чрез които да си ги набавяте.

Мултивитамините  съдържат  витамини и минерали в различни комбинации. Повечето от витамините в   мултивитаминните добавки  са в количества, които отговарят или се доближават до дневната препоръчителна доза за тези хранителни вещества. Високото качество на добавката с  мултивитамини която сте избрали,  може да помогне за контролирането на апетита, като същевременно предотвратява дефицит на желязо, а спортистите са в  състояние да тренират по – дълго и интензивно. Ето защо, когато избирате своята добавка с мултивитамини, уверете се че съдържа желязо и някои по – важни за Вас витамини.

Важен за бодибилдърите и витамин Е. Той е от значение за  кръвните  клетки и производствота  на мускулната тъкан, а също така е и  антиоксидант. Според специалистите,  витамин Е може да помогне за облекчаване на дискомфорта  от натоварването  на мускулната тъкан по време на  тренировките с тежести. Друг незаменим витамин, който мултивитамините трябва да включват, е  витамин С. Той  може да помогне за намаляване на  увреждане на мускулите, но най – важната му роля е на имуностимулатор. Не можем да не споменем и витамините от В групата, които  са необходими за производството на енергия в клетките на организма. Витамин В6 по-специално играе важна роля в метаболизма на въглехидратите  и протеините, които са важни за мускулната хипертрофия.

Изборът на качествена мултивитаминна добавка,  трябва да бъде  приоритет на всеки бодибилдър. Тези добавки не са еднакви, така че е добре да направите предварително проучване. Освен състава, решете дали добавката трябва да е с бавно или с бързо освобождаване. Мултивитамините с бавно освобождаване обикновено са по-скъпи, но си имат своите предимства. Не превишавайте дозата, която е обозначена на мултивитамините, тъй като някои витамини в по – големи количества могат да причинят отрицателни ефекти.

 

http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/multivitamini/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>