Малини и кетони за отслабване

малинови кетони

Малините имат противовъзпалително действие и силни антиоксидантни свойства. Голяма част и от животински изследвания показва, че компоненти на малината, също могат да имат полза за загуба на тегло, което е довело някои производители на хранителни добавки да включват малини като съставка в продуктите си за отслабване. Тайната съставка в добавките за отслабване, в която са включени малини е именно малиновите кетони.

Малинови кетони

Антиоксидантите в малините включват витамин С, антоцианини, галова киселина и кверцетин, които имат анти-стареещ ефект и предпазен ефект срещу сърдечно-съдови заболявания и рак. Малините може да инхибират неправилно разделяне на клетките, участващи в раково заболяване и причиняващи смърт на клетки в някои видове ракови клетки. Животински изследвания показват, че кверцетин може да бъде ефективен срещу рак на дебелото черво, на гърдата и рак на кожата.

За антиоксидантен ефект, яденето на малини е по-ефективно, отколкото приемането на отделните им антиоксиданти компоненти  като хранителни добавки. От различните видове малини, черните малини имат най-голям антиоксидантен капацитет. Хранене с пълнозърнести малини обаче не може да бъде по-ефективно за загуба на тегло отколкото сравнено с хранителни добавки от малинови кетони.

Проучване проведено в Училището по медицина в Япония и публикувано на 27 май, 2005 г. от „Life Sciences“, обяснява, че малиновите кетони може да бъдат отговорни  за анти-затлъстяващото действие на малината. Тази съставка е отговорна за аромата на малината и има подобна химична структура на капсаицин и синефрин, които ускоряват преобразуването на мазнините в енергия. Компонент капсаицин е причината лютите чушки да са с парещ вкус. Synephrine, който се съдържа в горчив портока има стимулиращи ефекти, подобни на ефедрин.

Изследвания върху малинови кетони

Изследователи хранили мишки с високо съдържание на мазнини диета, включваща различни проценти на малинови кетони. Малиновите кетони попречили нарастването на телесното тегло, както и увеличаването на мазнини в черния дроб и други органи. При мишки, които ядат богата на мазнини диета без малинови кетони, а след това по-късно я приемат като добавка, малиовите кетони спомагат за намалено тегло и съдържание на мазнини в черния дроб , причинени от предишното високо съдържание на мазнини диета без кетони.

Малинови кетони като хранителна добавка може да закупите от тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>