Ликопен – мощен антиоксидант за вашето здраве

ликопен

Ликопен е антиоксидант, пигмент, който се съдържа в домати, червени чушки, грейпфрут, диня и други зеленчуци и плодове с  техните характерни ярки розови или червеникави нюанси. Този  каротеноиден хранителен елемент се среща често в западните  диети, тъй като тези храни се използват в много ястия, включително и сосове за паста. Ликопенът е естествено присъствашкия организъм, кожата, черния дроб, белите дробове, надбъбречните жлези, дебелото черво и  простатната жлеза. Това хранително вещество има няколко полезни свойства и  дори  противоракови ефекти, въпреки че изследването все още не е убедително.

Стъпка 1

Консумирайте храни, богати на ликопен, т.к. притежават   мощни антиоксидантни свойства. Според Американското общество за борба с рака, този ефект спомага за намаляване на вредните ефекти на вторични продукти, които са дадени по време на нормалните процеси на тялото. Това помага за намаляване на възпалението и защитава ДНК  клетките на тялото от  болести.

Стъпка 2

Добавете ликопен към вашата диета за увеличаване и стимулиране на имунната система. Ликопенът работи с други каротеноидни антиоксиданти и хранителни вещества, за да помагат при прочистването на болните клетки и патогени от тялото.

Стъпка 3

Приемайте  храни, които съдържат ликопен, за да помогнете  в борбата за различни  болест. Ликопенът също се  смята, че  помага за намаляване на риска от рак, особено на белите дробове, стомаха и простатната жлеза. Въпреки това, проучванията са в ход и все още не са убедителни.

Кликнете на снимката за да купите качествен ликопен

Кликнете на снимката за да купите качествен ликопен

Стъпка 4

Консумирайте храни с ликопен, за предотвратите  и забавите стареенето на тялото, и причинените за диабет. Антиоксидантният ефект на ликопен, помага за защита на нервите в мозъка и регулира нивата на  кръвната захар.
Съвети :

* Яжте повече  варени домати и така ще  повишите нивата  на ликопен  в кръвта .  Топлината денатурира ликопена и  се абсорбира по-лесно от червата.
* Проучванията  показват предимствата на  консумация  на ликопен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>