Куркума при подагра

куркума

Куркума

Подаграта е форма на артрит и се характеризира с образуването на кристална пикочна киселина в ставите. Тя обикновено засяга ставата на големия пръст на крака, което води до силна болка и възпаление. Среща се по-често при мъжете, отколкото при жените и е по-вероятно да се появят над 40-годишна възраст. Приемането на пуриново богати храни като миди и консумирането на алкохол, увеличават риска от развитие на подагра, въпреки че някои хора са генетично предразположени към него. Ако страдате от подагра, вашият лекар може да ви предпише противовъзпалителни средства, които помагат за намаляване на симптомите. Куркумата също може да помогне за облекчаване на симптомите на подагра.

Куркумата, често се използва при за готвене, за повече аромат.Тази билка, съдържа множество активни съединения, включително куркумин, който има противовъзпалителни ефекти.

Куркумата може да бъде приемана, под формата на прах, капсули или таблетки. Университетът в Мериленд, определя като достатъчни 300 мг стандартизиран екстракт от куркума, приеман три пъти дневно за намаляване на подагра и свързаната с нея възпаление. Това е само една насока – може да се наложи да се коригира дозата според възрастта ви, общото здраве и други лекарства, ако приемате такива.

Ефикасност на куркума

Проучванията върху ролята на куркумата за лечение на подагра липсват. Въпреки това, резултатите от редица изследвания показват, че куркумата може да помогне за облекчаване на болката и възпалението, свързани с артритни състояния.

куркума цена

Кликнете на снимката за да купите Куркума

Съображения за безопасност

Куркумата е безопасно средство.Но при някои хора, може да предизвика гадене или диария. Избягвайте куркума, ако приемате антикоагуланти, като аспирин. Не приемайте куркума, ако имате заболяване на жлъчката, по време на бременност или по време на кърмене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>