Колаген – течен или на таблетки?

колаген

Какво е колаген?

Колаген е вещество, което е естествено, намиращо се в тялото. Колаген е вид протеин, който играе роля за поддържане здрави ставите, мускулите, хрущялите, кожата и сухожилията. Без колаген кожата няма да е еластична и добре изглеждаща.

Колагенът е главното вещество, което поддържа хрущяла, ставните връзки и сухожилията. Когато колагена намалее в нашето тялто, нашите стави стават твърди и болезнени, като за всичко това е виновен възрастта, защото след края на 20те години, производството на колаген намалява с всяка година.
Лошото е, че не може да си набавим колаген от храната. За целта – увеличаване нивата на колаген, трябва нашето тяло само да ги синтезира. Ние може да му помогнем чрез приема на колаген като хранителна добавка.

Колаген течен или на таблетки да приемаме?

И двете форми на колаген като хранителна добавки ще помогнат да се синтезира повече колаген в нашето тяло и да започнат процесите по възстановяване на тъканите, ставите, хрущялите и кожата. Течният колаген е по-изгодният вариант, тъй като получавате по-голямо количество за парите си. От друга страна – колаген таблетки е по-удобният прием.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>