Какво е добавката MSM

мсм за стави

Метилсулфонилметан, или MSM, е естествено сярно съединение, естествено произвеждано във вашето тяло. С възрастта и поради други фактори  обаче, концентрацията  на MSM в тялото намалява, тъй като хората възраст. MSM е тясно свързан с DMSO, или диметилсулфоксид, който се използва за локално лечение артрит, и който всъщност  се превръща в MSM.  MSM обикновено се продава като хранителна добавка в капсула или под формата на таблетка, и е  сред най-добрите хранителни добавки за болка и възпаление, и други болестни състояния.

MSM за артрит

MSM показва значителен потенциал като  естествено средство за  лечение на остеоартрит –  състояние, което засяга почти всеки трети, от хората над 35 годишна възраст. Артритът се появява поради раязлични причини, но особено предразположени са хората подложени на физическо натоварване.Сярата  е критично  съединение за поддържане на съединителната тъкан и здравето на ставите. Сярата е в костите, ставите, кожата и мускулните тъкани и участва в производството на колаген, който е основният компонент на съединителната тъкан. MSM съдържа големи количества сяра, и именно заради това  MSM е чудесно средство за ставни заболявания.

Отслабване

Смята се, че  MSM може да помогне за загубата  на тегло. MSM е важен за  производството на инсулин и поддържането на нивата на кръвната захар. Поради тази причина,  той засяга нивата на енергия и въглехидратния метаболизъм, и може да има косвени последици за загубата  на тегло. Благодарение на способността си да облекчи ставни проблеми, и  болката породена от тях, MSM може да помогне на хората да станат по-активни.

Други действия

Въпреки че учените  все още не са установили  всички действия на MSM, има достатъчно открити такива, които могат да са от полза на хората. Доказано е, че  MSM спомага за облекчаване и ограничаване на  алергични реакции към полени и храни. MSM е участва в образуването на колаген в организма и подобрява състоянието  косата, ноктите и кожата. Сярата  съдържаща се в MSM поддържа  алкалния баланс в организма, което е важно за цялостното здраве.

Купи изгодно MSM тук http://www.fitneshrani.com/haya-msm-500-mg-180-kapsuli/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>