Какви са ползите от пчелен прашец на гранули ?

пчелен прашец

Медоносната пчела прекарва дни в събиране на цветен прашец от цветове и се връща в кошера, за да изгради слепени гранули. Това слепване съдържа нектар от цветове, в комбинация с мед от кошера, за да се поддържа пчелния прашец, който съдържа мъжките семена от растенията. Приема на гранулите пчелен прашец са форма на апитерапия, което означава че трябва да се използват пчелните продукти, за насърчаване на човешкото здраве. Въпреки, че пчелите се хранят с гранули от пчелен прашец, те произвеждат излишък, който остава за човешката консумация.

Енергия и здраве от пчелен прашец

С пълния спектър от аминокиселини и 25% протеиново съдържание, пчелния прашец може да повиши вашата енергия и да допринесе за здравословна диета. Също така пчелният прашец съдържа здрави ензими, антиоксиданти и други хранителни вещества. Доза от 2 ч.л. пчелен прашец на гранули е равна на хранене от цяла порция зеленчуци.

Алергии

Консумирането на пчелен прашец може да намали чувствителността към някои индивиди срещу алергенните полени във въздуха. С приемането на частиците алерген в пчелния прашец, в продължение на седмици или месеци, може да намалите чувствителността на тялото си срещу своите алергични ефекти. Това може да бъде по-ефективно, ако кошера съществува в рамките на няколко мили от дома, защото пчелите изминават около две мили на пътуване за събиране на цветен прашец. Местният пчелен прашец е по-вероятно да съдържа следи от цветен прашец, който предизвиква алергиите ви. Пчелният прашец може да намали сенната хрема, но все пак съществува риск от тежка алергична реакция.

пчелен прашец цена

Кликнете на снимката за да купите пчелен прашец на най-добрата цена от FitnesHrani.com

Антибиотик

Пчелния прашец може да предложи антибактериални ползи за някои, но това до голяма степен зависи от вида на цветята, от които пчелите събират цветен прашец. Антибиотичната стойност също зависи от съдържанието на влагата и методите за прибиране на реколтата. Такава последователност може да варира от партида до партида, дори и от същия производител.

Други медицински състояния

Приемът на пчелен прашец може да да бъде от полза при лечението на други заболявания, но се консултирайте с Вашия лекар преди да използвате пчелния прашец, за да замени традиционните лекарства. Може да изпитате облекчение от умората, анорексията, затлъстяването, депресията, разширените вени, безплодието и високия холестерол, въпреки че тези твърдения не са доказани напълно сигурно.

Прием

Можете да се сдъвквате малките златни гранули. Те имат леко сладък и леко дървесен аромат. Можете също така да ги смилае на фин прах в кухненския робот или мелничката за кафе и да разбъркате в кисело мляко или да добавите към сокове или плодови шейкове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>