Добавки с ябълков оцет – ползи за имунната система и против акне

ябълков оцет

Ябълковият оцет се получава от сурови ябълки, и може да се използва както за здравето, така и за медицински цели. Той може да се консумира като напитка, да се прилага локално или под формата на хапче. Този оцет има антимикробни свойства, което го прави полезен за заболявания като акне, както и полезен за цялостното здравословно състояние на имунната система.

Идентификация

Ябълковият оцет е мътен и кафяв в течна форма, а често може да има утайка на дъното на бутилката. Тази утайка съдържа хранителни вещества и бактерии, които дават на оцета лечебни свойства, те се получават по време на процеса на ферментация. Под формата на хапче, оцета е изсушен и капсулиран за да е по-лесен за приемане.

Ползи от ябълков оцет

Ябълковият оцет съдържа някои минерали и киселинни свойства, които предоставят някои ползи за здравето. Той може да се използва като лечебно средство при някои кожни заболявания като акне, и може да изглажда тена и текстурата на кожата. Ябълковият оцет е средство за успокояване на херпес зостер – вирусна инфекция, която води до образуване на кожен обрив. Благодарение на антимикробните елементи на ябълковия оцет, той може да помогне за облекчаване на тази и други инфекции, които излагат на риск имунната система.

ябълков оцет капсули

Кликнете на снимката за да купите Ябълков оцет

Потребление

Вземете една или две таблетки на ден, за предпочитане с храна, тъй като високото киселинно съдържание на оцет може да раздразни стомаха, особено ако той е празна. Също така, не премайте хапчета ябълков оцет в комбинация с други добавки или лекарства, тъй като той може да взаимодейства с тях или да възпрепятства способността на организма ви да ги усвои.

Съображенията

Ябълковият оцет може да взаимодейства с лекарства, като диуретици и тези, които се използват за регулиране на инсулин. Това взаимодействие може да доведе до понижаване на вашите нива на калий.

2 Responses to Добавки с ябълков оцет – ползи за имунната система и против акне

  1. Не знаех, че ябълковия оцет е толкова полезен. Чувала съм за ябълковия пектин само…

  2. много интерсни и полезни инфомации, много ми харесва този сайт – винаги намирам интересни и полезни неща, продължавайте да постирате и да споеляте тук с всички нас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>