Дават ли антиоксидантите енергия?

антиоксиданти

 

Енергия от антиоксиданти

Въпреки факта, че антиоксидантите не съдържат калории, тялото ви трябва да поддържа добро ниво на енергия, като има  диета богата на тях. Вредата от свободните радикали намалява качеството на здравето, което често води до чувство на умора и слабост. Увеличаването на приема на антиоксиданти подобрява здравето, като по този начин се получава подобряване на енергийната нива.В допълнение, поддържане на добро здраве като цяло от ядене на много храни с високо съдържание на антиоксиданти може да помогне за предотвратяване на загуба на енергия, която често съпътства стареенето.

 

Мазнини, въглехидрати и протеини са основните източници на енергия на тялото ви. Включвайки добри източници на тези хранителни вещества в диетата  и тялото ви ежедневно ги получава. Антиоксидантите не могат  да ви предоставят  колкото се може повече енергия, но много от храните, които ги съдържат могат.
Антиоксидантите са вещества, открити в растителните храни, които противодействат на свободните радикали, което се случва, когато сте изложени на замърсяване, дим и химикали. Това увреждане играе роля в промените на  клетъчните структури, което увеличава риска от много заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания и рак. Много храни, които са богати на антиоксиданти също съдържат въглехидрати, здравословни мазнини и протеини, които увеличават нивата на енергия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>