Гинко Билоба ползи

гинко билоба ползи

Какви са ползите от Гинко Билоба?

Гинко Билоба най-често се използват за подобряване на паметта, намаляване на световъртеж, и да се спре шум в ушите (звънене в ухото) чрез нейното въздействие върху съдовата система.
Тя повишава притока на кръв към мозъка и други органи на тялото.

Гинко Билоба положителни ефекти:

Гинко намалява тромбоцитният фактор в кръвта, подобно на действието на аспирин за разреждане на кръвта.
Тя (билката Гинко) може също така да повиши метаболизма, регулира невротрансмитерите, и увеличи транспорта на кислород към мозъка.

Гинко Билоба  има потенциални свойства като някои силни антиоксиданти, намалява оксидацията на клетките от увреждане и естествено забавяне на ефектите на стареенето.
Клиничните изпитвания показват обещаващи резултати за ефективността на гинко билоба като лечебно растение за лечение на болестта на Алцхаймер.
Той първоначално е бил използван в древната китайска медицина за лечение на астма.
Гинко Билоба подобрява в краткосрочен и дългосрочен план паметта. Това повишава умствената яснота и фокус, което обяснява, че е се използва като лечебно растение за артеросклероза.
Тя може също така може да отпусне стеснени кръвоносни съдове и инхибира превръщането на холестерола в плака в артериите.
Гинко също е бил използван за борба с постепенната загуба на енергия, предизвикани от стареенето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>