Vitamin B12 таблетки

витамин б12

Vitamin B12

Витамин B12  е необходим в производството на червени кръвни телца и поддържането на червените кръвни клетки и стимулира на апетита, насърчаване на растежа и освобождаването на енергия. Той често се използва от възрастните хора, за да даде тласък на енергия, съдейства за предотвратяване на психическо влошаване и помага с ускоряване на мисловните процеси. Някои хора са на мнение, че Витамин Б12 помага за изчистването на инфекции и  предоставя защита срещу алергии и рак. Този витамин се използва също и в метаболизма на мазнини, протеини и въглехидрати.

Недостигът на Витамин b12

Някои от симптомите на недостиг ще включват възпаление на езика, слабост, умора, загуба на тегло, болки в гърба и апатия. Това може допълнително да доведе до загуба на равновесие, забавени рефлекси, изтръпване на пръстите на ръцете, шум в ушите и др.
Дефицита може да доведе до повишаване на нивото на хомоцистеина в кръвта – която във високи дози може да бъде токсичен за мозъка, които могат да бъдат включени при болестта на Алцхаймер. Сериозният дефицит може да доведе до злокачествена анемия.
Друг проблем, който се появява при дефицит този витамин Б е, че се руши  миелиновата обвивка – мастната обвивка от тъкан, която изолира нервните влакна в тялото ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>