Бирена мая – цена и ефект

бирена мая

Бирена мая

Бирена мая е вид гъбички, официално известни като Saccharomyces cervisiae. Бирена мая се използва да се произвежда бира и да се пече някои видове и хляб. Може да се използва и като хранителна добавка в неактивната си форма.  Като хранителна добавка, бирената мая може да осигури на организма редица съществени витамини и минерали, включително витамин Б.

Освен за производство на бира, деактивираната бирена мая се използва като хранителна и вкусова добавка и често се намира етикетирана  като „хранителни мая“ в магазините за хранителни стоки. Важно е, да се уверите, че сте закупили неактивна форма на мая за хранителна добавка, защото активната мая ще се развива в червата, което може да причин здравословни проблеми. Някои потребители поръсват бирена мая върху храната, просто защото е вкусна, но много хора, включително и вегетарианци  използват бирена мая, за да имат балансирана диета. Бирената мая има изключително богат хранителен състав, съдържа протеини, аминокиселини, витамини и минерали, които могат да поддържат потребителите здрави. Много народни средства за защита на кожата включват бирена мая, и някои проучвания предполагат, че консумирането на бирена мая, може да ускори времето за заздравяване за порязвания и подобни наранявания.

Кликнете на снимката за да купите Бирена мая

Кликнете на снимката за да купите Бирена мая

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>