Бета Аланин за повече издръжливост

бета аланин за идръжливост

Бета аланин е неесенциална аминокиселина,  широко използвана  от спортисти и културисти, за  да  подобрят своето представяне в залата. Бета аланин  се среща естествено в организма и може също да се набави от  храни като пилешко, телешко, свинско и риба, или чрез подходяща добавка. Както знаете,  аминокиселините са градивните елементи на протеините – основно гориво за мускулен растеж.

Ролята на бета аланин е, да насърчава постигането на високи концентрации на мускулния  карнозин – малка молекула, съставена от амино киселините хистидин и аланин. Карнозин действа като буферен агент, подпомагащ  поддържането на  оптимално рН в  мускулите, като по този начин забавя   началото на мускулната умора.

Увеличаване на мускулната издържливост с Бета Аланин

Изследванията категорично доказват  положителния  ефект  на бета аланин върху  мускулната  анаеробна  издръжливост. Едно изследване от  декември 2009 г. заключава, че добавките   с бета-аланин увеличават  съдържанието на  мускулния  карнозин,  и следователно на  общия капацитет на  мускула, с потенциал за подобряване на физическата активност по време на високоинтензивна тренировка.

Бета Аланин може да закупите от магазин FitnesHrani.com

Карнозин действа като буфер в мускулите, което помага за намаляване на количеството на млечна киселина и свободни радикали. Този буфер дава възможност за по-дълги  контракции особено на  тип 2 мускулни влакна. Тип 2 мускулни влакна се използват предимно при тренировките за сила с висока интензивност, които насърчават растежа на скелетната мускулатура.

Освен способността се да повишава и удължава мускулните  функции, бета аланин също така осигурява и други ползи за организма по време на тренировка. Тази аминокиселина има  силни антиоксидантни свойства, и  се бори  със свободните радикали, причинени от оксидативен стрес, като например една тренировка. Тази способност на бета аланин  позволява на мускулите да се възстановят по-бързо и по-ефективно,  да се подобри нивото на рН за оптимална мускулната сила, и в крайна сметка да се увеличи времето, прекарано във фитнес залата.

Най-добрата полза от бета аланин  е, че това е много био-достъпна аминокиселина, което означава, че се абсорбира от тялото пълноценно и се  използва много добре. Изследвания са показали, че бета аланин   може да повиши нивото на карнозин в мускулите с до 65%.

One Response to Бета Аланин за повече издръжливост

  1. Най-важното за бета аланин е това, че се използва почти изцяло от организъма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>