Тренировка с Жилетка с Тежести

жилетка с тежести цени

Вашето телесно тегло определя,  колко калории ще изгорите  по време на ежедневието си и през вашата тренировка. Ако целта Ви е да горите повече калории за да отслабнете, трябва да прибавите към вашите упражнения някакво предизвикателство. Това предизвикателство се нарича жилетка с тежести, и е един от пренебрегваните фитнес аксесоари. Трябва да знаете обаче, че жилетката с тежести може да Ви помогне да горите повече калории, ако я носите по време на бягане, скачане на въже, или друго упражнение което изпълнявате.

Увеличете предизвикателството с жилетка с тежести

Упражнения като лицеви опори, напади, клекове  или набирания, използват теглото на тялото за да се изгарят  калории. За да се изгарят повече, трябва да се увеличи интензивността. Жилетката с тежести   увеличава интензитета чрез добавяне на  допълнително тегло към своето собствено, като  по този начин принуждава  тялото Ви да работи по-усилено и да изгори повече калории.Тоест, жилетката с тежести кара  тялото Ви да „мисли“, че тежите повече,  и да  компенсира това  чрез изразходване на повече енергия, за която се  изгарят повече калории.

По-малко е по-добре

Когато решите да започнете да носите жилетка с тежести докато правите упражнения, най-добре е да  започнете  с по-малко тегло. Ако облечете  жилетка с повече тегло, това ще окаже излишен стрес на ставите и може да причини  наранявания. Започнете с най – малкото  тегло което е възможно –  около 5% от собственото Ви тегло.  Постепенно увеличавайте теглото,  в продължение на няколко месеца до около 12%  от теглото си. Това ще позволи на тялото Ви да се приспособи  към новото  натоварване при поддържане на добър  общ баланс.

Можете да носите жилетка тегло, докато извършвате всякакъв вид кардио упражнения,  за увеличаване на интензивността на тренировка.  Допълнително тегло което жилетката Ви дава,  ще принуди мускулите да работят по-усилено, което ще накара сърцето да изпомпва повече кръв, което пък спомага за изгарянето на  повече калории за  по-малко време, а едновременно с това ще ставате  по-силни. Можете да носите жилетката с  тегло, докато тичате, скачате  на въже, правите  степ  аеробика,  или  при почти всеки друг вид аеробни упражнения, за които  можете да се сетите.

Последните няколко килограма

Когато тялото Ви достигне точката, където  вече не отговаря на ниво на натоварването, и спрете да смъквате килограми, значи сте навлезли в застой. На това също може да се противодейства с жилетката с тежести. Носейки я по време на вашите физически упражнения, отново ще стимулирате тялото си да изгаря повече калории.

Купи жилетка с тежести от магазин FitnesHrani.com

One Response to Тренировка с Жилетка с Тежести

  1. Жилетката с тежести е много ефективна. Освен това е евтина. В началото когато започнах да тренирам и трябваше да изгарям повече калории и използването на подобна жилетка помогна изключително много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>