Tag Archives: фитнес аксесоари

Фитнес аксесоарите – важен атрибут за спортиста

аксесоари фитнес

Спортуването и тренировките във фитнес залата, със сигурност могат да подобрят вашето здравословно състояние и външен вид, но могат да бъдат трудни и дори опасни, ако не знаете какви фитнес аксесоари да използвате. Фитнес аксесоарите са много и различни, идват  във всякакви форми и размери, и трябва да се знаете  как да ги  използва, за да направите фитнес програмата си максимално ефективна. Различните видове фитнес аксесоари подкрепят различни цели, и вашият избор зависи от личните Ви нужди и стремежи. Освен че подобряват ефективността на тренировките, фитнес аксесоарите могат да Ви предпазят от контузии, а също така да внесат разнообразие в тренировъчната Ви програма.

Фитнес ръкавици

Фитнес ръкавиците са доста популярен фитнес аксесоар, особено сред бодибилдърите. Всички знаете колко е важно доброто сцепление по време на вдигане на тежести, а фитнес ръкавиците го осигуряват. Освен това, те предпазват от хлъзгане, ако дланите Ви са изпотени. Ако сте начинаещ фитнес ентусиаст, трябва да знаете че вдигането на тежести причинява мазоли и мехури, а с един чифт фитнес ръкавици можете да предотвратите това. Фитнес ръкавиците не са скъпи и не заемат място, така че няма причина да не се възползвате от тях.

Налакетници, накитници и наколенници

Това е фитнес аксесоар, който често се използва в залата. Причината е, че лактите, китките и колената най – много се натоварват по време на тренировките, особено при вдигането на тежести. “Ветераните“ във фитнес залата могат да Ви кажат, как ставите могат да пострадат ако не са защитени. Това е и предназначението на този фитнес аксесоар – да предпази ставите от претоварване и контузии. Ако изпитвате болка в лактите, китките и колената, задължително си набавете тези аксесоари. Те са полезни и когато вече сте претърпели контузия, тъй като помагат за оздравяването на засегнатите области.

Кои са най-добрите ръкавици за фитнес

качествени ръкавици за фитнес

Всеки бодибилдър ще Ви каже, че за да постигнете желаните мускули, са необходими упорити тренировки. Понякога обаче, неправилната  техника, лошото дигане или използването  на твърде  големи тежести,  може да доведе до наранявания на китката. Контузиите  са болезнени, и е необходимо време да се лекуват. Понякога отнема доста време  да  се върнете обратно  към  нормалния си тренировъчен график.

Носенето на  ръкавици за фитнес по време на вашите тренировки,  ще помогне за защитата на ръцете и китките Ви, най – вече по време на вдигане на тежести. Това ще Ви позволи  да постигнете  най-добрата тренировка, да оптимизирате потенциала си за вдигане, и да сведете до  минимум риска  от нараняване.

Употреба на фитили за фитнес

фитили фитнес

Фитилите са лост са фитнес аксесоар, който е подходящ и препоръчителен за хората занимаващи се с бодибилдинг. Когато вдигате тежести, Вие се нуждаете от подходяща подкрепа, за да избегнете травмите, които често се срещат в бодибилдинга. Тази подкрепа ще получите, използвайки фитили за лост. Фитилите за лост са създадени, за да Ви помогнат да намерите най-доброто сцепление когато вдигате  тежести. Фитилите за лост са  предназначени, за да направят  тренировката много по-ефективна, и за да можете да “заобиколите“ често срещаните препятствие при вдигането на тежести.

Вдигането  на тежести е ефективен начин за изграждане на мускулите. Но също така е опасно, и  би могло да причини  много щети на тялото,  ако не се практикува  правилно. Фитилите за лост са това, което Ви  трябва за да  намалите риска от  наранявания по време на вдигането. Потенето на ръцете е голям проблем за бодибилдърите, но с помощта на фитилите за лост, Вие ще имате добро сцепление, дори когато ръцете Ви са потни. Това не само ще Ви помогне да изпълнявате упражнението правилно и по – ефективно, но и значително ще намали риска от опасни травми и наранявания свързани с потните ръце.

Трябва ли да се слагат фитили на китката когато вдигате тежести ?

фитили за фитнес

Фитилите се използват по време на вдигане на тежести, за да помогнат за подобряване на захвата и да подкрепят китките. Те могат да ви помогнат да вдигате по-големи тежести, по-безопасно. Независимо дали ще изберете да използвате фитилите по време на вашето упражнение то зависи от няколко разнообразни променливи.

Големи тежести и фитили

Ако вдигате тежести, защото искате да изградите мускулна маса и планирате повдигане на сравнително големи тежести, трябва да се обмисли възможността за използване на фитилите. Те се прикрепят към лостта и подпомагат захвата, така че можете да вдигате по-големи тежести, отколкото обикновено. Това позволява на мускулите ви да станат по-силни и да развият по-чистна мускулна маса. Бъдете сигурни, че практикувате безопасно вдигане на тежести и е най-добре ако с вас има приятел, за да ви помогне при повдигане на големите тежести.

Ползи от въже за скачане

въже за скачане

Въже за скачане

Навярно повечето хора, мислят че скачането на въже е игра, а не упражняване. Скачането на въже се вписва в форми на аеробни упражнения (бягане, плуване, колоездене и др.). И тъй като интересът към истината е голям, то може да бъде едно от най-добрите форми на кардио упражнения.

Ето няколко причини, поради които може да искате да го пробвате:

• То е евтино. Вие вероятно имате въже за скачане, някъде в дома си . В противен случай, въжето е евтин аксесоар и цената му се определя, в зависимост от материала.

Ръкавици за фитнес цени

ръкавици за фитнес цени

Ръкавици за фитнес - неизменен фитнес аксесоар

Ръкавиците за фитнес имат изключително много ползи за трениращият. Освен премахването на досадните мазоли и болки в ръцете, те допринасят за оптимизиране на тренировъчният процес. Това става благодарение на заздравяване на хвата, който прилагате върху тежестта. Както знаете – по-добър хват, означава повече повдигнати тежести и по-голяма сила. Така, че може да са каже, че ръкавиците за фитнес ще допринесат за подобряване на вашите резултати и повече мускулна маса индиректно.