Tag Archives: суроватъчен протеин

Суроватъчен протеин VS Чисто месо

чисто месо

Суроватъчен протеин и чистото  месо, и двете могат да осигурят хранителни протеини. Суроватъчните протеини са група протеини, намиращи се в кравето мляко, където те съставляват 20 на сто от общия млечен протеин. Думите „постно месо“ (чисто месо) обикновено се отнасят до по-малко мастни разфасовки от говеждо, агнешко, свинско и еленско месо. Всеки един от тези протеини, има своите предимства и недостатъци.

Източници и видове протеини

Суроватъчен протеин и чистото  месо,  съдържат високи нива на аминокиселини за изграждане и поддържане на мускулната тъкан. Хранителни добавки от суроватъчен протеин са налични в формите  концентрат изолат или хидролизат. Концентрата има по-малко мазнини, но съдържа лактоза и въглехидрати. В протеин изолата обаче, мазнините и лактозата, са отстранени. Хидролизата се абсорбира по-лесно, но по-скъпо. Постно говеждо месо се набавя от филето. Чисто свинско и агнешко месо се съдържат в филе, филе пържоли и джоланите.

Протеин за качване на мускулна маса

protein napitka

Независимо дали сте културист, който се опитва да качи мускулна маса или просто сте с поднормено тегло и се опитвате да подобрите телесната си маса, напитки от суроватъчен протеин или т.н. протеинови шейкове може да ви помогнат да постигнете целите си. Въпреки, че добавянето на високо протеинови напитки към вашата диета не гарантира с колко кг ще се повишат цифрите на кантара или че ще натрупате мускули, вместо мазнини, напитки от суроватъчен протеин може да бъдат правилният път за увеличаване на приема на калории и постепенно качване на здравословно тегло.

Суроватъчен протеин и възстановяване на мускулите

суроватъчен протеин и възстановяване

Суроватъчният протеин е форма на протеина, получена от мляко. Протеинът е известен като пълноценен протеин, което означава, че съдържа всички аминокиселини, необходими за ежедневните функции на тялото ви. Докато другите храни, които съдържат протеини, може да имат и съдържание от аминокиселини, суроватъчния протеин има всички – включително и разклонена верига аминокиселини, които може да помогнат на мускулите ви да се възстановят след тренировка.

Суроватъчен протеин и Optimum Nutrition

optimum nutrition

Optimum Nutrition и протеиновите добавки

 

Протеиновите добавки са използвани от спортисти, културисти и фитнес ентусиасти, за да предоставят допълнителeн протеин в диетата. Суроватъчният протеин, получен като страничен продукт на млякото е един от най-чистите форми на протеин и доставя аминокиселини с разклонена верига, или ВСАА, които насърчават растежа на мускулите и възстановяването на тъканите. На пазара се предлагат различни продукти със суроватъчен протеин, който се сравняват с други водещи суроватъчен протеин добавки.