Tag Archives: креатин

Най-добрите източници на креатин

креатин източници

Креатинът е естествено срещаща се аминокиселина  Тя се съхранява в мускулите като фосфокреатин, мощна вещество готово бързо да бъде превърнато в ATP, основната енергия на организма. Креатинът най-често се използва по време на дейности с висока интензивност и краткотрайни, например – спринт. Тялото ви прави някои от неговите собствени нужди на креатин, но можете да получите креатин от вашата диета или хранителни добавки.

 

Креатин от месо от диви животни

Дивите животни се считат за най-богатият източник на природен креатин. Ще откриете  креатин в големите животни, включително антилопи, бизони, биволи, елени, лосове, лос и дива свиня, и по-дребни животни като зайци, катерици, бобър и опосум. Птици  като пъдпъдъци, фазани, диви патици, гъски и пуйки, също съдържат креатин.

Хранителни добавки за фитнес

фитнес хранителни добавки

Ако сте атлет, който се опитва да поддържа фитнес форма или изграждане на мускули, може да потърсите здравословни хранителни добавки, за да ви помогнат да постигнете целите си. Витамини, добавки за отслабване и за изграждане на мускулите, може определено да ви допаднат за целите ви. Преди да закупите скъпи хапчета и прахове, обаче, разбeрете първо вашите нужди, тъй като те могат да се различават от тези на вашите приятели или тренировъчни партньори. Направете си домашното, за да определите коя хранителна добавка ще ви свърши работа съобразно целите ви.

Витамини

Витаминовите хранителни добавки ще ви помогнат да поддържате добре балансирана диета, пълна с всички необходими хранителни вещества. Може да откриете, че е трудно да получите точното количество хранителни вещества само от храната. Витамини като хранителни добавки помагат за предотвратяване на пропуски, които могат да нарушат способността Ви да се упражнявате и да останате здрави. Витамини помагат за подобряване на метаболизма на тялото. Преди да започнете нови витамини, консултирайте се с вашия лекар.

фитнес хранителни добавки

Фат бърнъри

Фат бърнърите за изгаряне на мазнини и добавките за отслабване са направени така, че да ви помогнат да контролирате апетита си и да се засили вашия метаболизъм. Подтискане на апетита прави по-лесно да се придържате към по-ниско калориен прием, когато сте на диета. Добавки, които стимулират метаболизма ви помогат да изгаряте мазнините и ще ви дадат повишена енергия. Изберете продукт, който ви помага да губите мазнини и не само вода или мускул. Внимателно проверете пълния списък на съставките на всяка добавка преди да я закупите.

Спортни хранителни добавки

Качествените спортни хранителни добавки са проектирани да работят със средствата на тялото ви да се намали чувството на умора и стрес. Атлетите използват тези продукти, за да им помогнат със сила, бързина и издръжливост. Протеин и аминокиселинни продукти могат да бъдат взети преди тренировка за увеличаване на издръжливостта или като възстановяващ инструмент след това. Изберете между фармацевтични или натурални продукти. Пазарът изобилства с продукти, които обещават да помогнат да изгорите мазнините, увеличението на енергията, изграждането на мускули, да ви дадат пред-тренировъчен тласък или да Ви помогнат с възстановяването след тренировка, но това ще отнеме значително време, за да определите кои от тях могат да допринесат за вашите цели.

Хранителни добавки за изграждане на мускули

Три добавки могат да помогнат, ако вашата програма включва вдигане на тежести и искате да изградите повече мускули: протеин, креатин и глутамин. Протеин осигурява аминокиселини, градивните елементи на мускулите. Ако не може да отговорите на повишените нужди от протеин чрез диетата, закупуване на протеинови хапчета, прахове, шейкове и барове може да помогне. Креатинът е естествена субстанция в тялото , която увеличава способността Ви да извършвате повече повторения и да се вдигне по-голяма тежест. Глутаминът помага на тялото ви да се възстанови по-бързо след тренировка.

Creatine в храни като пилешко и телешко

creatine meso

Creatine е аминокиселина, или градивен елемент на протеините, която тялото ви прави естествено. Културисти и атлети може да вземат креатин хранителни добавки, за да помогне за подобряване на спортните постижения и изграждане на мускулна маса. Или можете да изберете да увеличите приема естествено чрез консумирането на богати на креатин храни. Пилешкото и телешкото са добър източник на тази аминокиселина.

Тялото преобразува креатин в креатин фосфат или фосфокреатин за да се използва за енергия, особено по време на тренировка с висока интензивност, която трае кратко време, като спринт или тежки вдигане на тежести. Creatine е най-ефективната добавка за спортисти, търсещи повишена телесната маса и възможности за упражнения с висока интензивност. Креатин добавки може да се препоръчва за лечение на високи нива на триглицеридите, пациенти със сърдечни проблеми, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и мускулна дистрофия. Доказателствата върху положителните ефекти от creatine са безбройни. Вие трябва да използвате creatine хранителни добавки съвество и спрямо препоръчителната употреба.

Ползи от креатин монохидрат за отслабването

креатин монохидрат за отслабване

Креатин монохидрат е естествено, аминокиселинно съединение, което се създава в панкреаса и се съхранява в мозъка и скелетните мускули, за да бъди използван в енергийния метаболизъм в тялото ви. Креатин не се добива само чрез синтезиране в тялото, но също така може да бъде добит чрез определени храни като месо и риба, или може да бъде получен чрез хранителна добавка. Креатин монохидрат има много потенциални ползи за здравето и се използва предимно за покачване на мускулна маса. Креатин монохидрат може да се използва за стимулиране на загуба на тегло при някои индивиди.

Креатин и N.O Xplode – комбиниране

BSN NO Xplode и креатин

Може ли да комбинираме Креатин с No Xplode?

Креатин е най-популярната добавка във фитнес средите, използван за осигуряване на краткосрочно увеличение на енергията, силата и изграждането на мускулите. NO-Xplode от BSN е пред-тренировъчна добавка, предназначена за подобряване на физическата и психическата енергия, както и увеличаване на напомпването на мускулите. Тъй като NO-Xplode вече съдържа патентована смес с креатин,  приемането заедно на тези два продукта, определено ще има ефект за да се подобри  интензивността на тренировката и изграждането на мускулите. Креатинът най-често се приема 5-6 седмици като първата седмица се прави зареждаща фаза от 20 гр креатин на ден, ако приемате креатин монохидрат. Другите креатинови форми нямат нужда от зареждаща фаза. За разлика от креатина, NO-Xplode може да се използва всеки ден в продължение на 12 седмици, стига да  не надвишавате 3 лъжички на ден.

 Как да употребяваме креатин и NO Xplode?

Приемайте от 1 до 3 мерни лъжички от продукта NO Xplode 30 минути преди тренировка, като същевременно може да приемате 5 гр креатин преди и 5 гр след тренировка. Това е при положение, че вече сте минали зареждаща фаза от креатина.