Tag Archives: билки

Куркума при подагра

куркума

Куркума

Подаграта е форма на артрит и се характеризира с образуването на кристална пикочна киселина в ставите. Тя обикновено засяга ставата на големия пръст на крака, което води до силна болка и възпаление. Среща се по-често при мъжете, отколкото при жените и е по-вероятно да се появят над 40-годишна възраст. Приемането на пуриново богати храни като миди и консумирането на алкохол, увеличават риска от развитие на подагра, въпреки че някои хора са генетично предразположени към него. Ако страдате от подагра, вашият лекар може да ви предпише противовъзпалителни средства, които помагат за намаляване на симптомите. Куркумата също може да помогне за облекчаване на симптомите на подагра.

Ехинацея за лечение на херпеси

ехинацея

Ехинацея и ефектите срещу херпесите

Има два вида вируси на херпес при човека, херпес симплекс вирус 1 и 2. Двата вируса често имат повторно активиране в организма и могат да доведат до повтарящи се инфекции, засягащи устата, устните, кожата, очите и половите органи. Конвенционално лечение при тежките случаи се фокусира на антивирусните медикаменти. Ехинацеята е лечебно растение, което често се препоръчва от алтернативните доставчици на здравни грижи за укрепване на имунната система и се бори с инфекциите. Ехинацеята като добавка не заменя стандартните лекарства и трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете да приемате тази добавка.

Жълт кантарион за лечение на депресия

жълт кантарион

Жълт кантарион за по-добро настроение

Жълт кантарион e многогодишно тревисто растение, което е била използвано от древните гърци за лечение на различни нервни разстройства. Днес,  жълт кантарион е популярна хранителна добавка, за която се смята, че може да бъде полезна за лечение на някои видове депресия.

Жълт кантарион e една от по-добре познати билки и има дълга история на използване като билково лекарства за нервната система.
Най-популярното използване на жълтия кантарион е в помощ са  пониженото настроение. Това е когато губите доверие в себе си и ставате по-склонни към тревожност. В такива моменти  чувствате, че бихте могли да се възползвате от малко помощ, за да се справите с предизвикателствата на живота.

Валериан таблетки

валериан таблетки

Валериан таблетки се използва за намаляване на напрежението и тревожността, нервната въбудимост и истерични състояния. Валериана е успокояващ, без  твърде седативен ефект и практически не води до пристрастяване.

Валериан е ценна билка, отговорна за лечение на безсъние, седативен ефект, дължащ  се на валепотриати и изовалерианова киселина, която е отговорна за характерната миризма на валериан. Документирани изследвания отбелязват леко хипнотично действие върху нормало спящите, както и при тези, които страдат от безсъние. Наблюдава се  благоприятен ефект върху латентността на съня, събуждането след сън, честотата на събуждане, нощната двигателна активност, вътрешно безпокойство и напрежение, както и качеството на съня.

Валериан таблетките  имат регулаторен ефект върху вегетативната нервна система. Валепотриатите имат спазмолитично действие, когато болката е свързана с напрежение. Той помага за облекчаване на дисменорея и може да бъде от полза при мигрена и ревматични болки. Той може също така да се прилага на местно ниво, както за лечение на спазми и други мускулни напрежения.

Гинко Билоба ползи

гинко билоба ползи

Какви са ползите от Гинко Билоба?

Гинко Билоба най-често се използват за подобряване на паметта, намаляване на световъртеж, и да се спре шум в ушите (звънене в ухото) чрез нейното въздействие върху съдовата система.
Тя повишава притока на кръв към мозъка и други органи на тялото.

Гинко Билоба положителни ефекти:

Гинко намалява тромбоцитният фактор в кръвта, подобно на действието на аспирин за разреждане на кръвта.
Тя (билката Гинко) може също така да повиши метаболизма, регулира невротрансмитерите, и увеличи транспорта на кислород към мозъка.

Зелен чай цена

зелен чай цена

Каква е цената на зелен чай на капсули?

Зелен чай е сравнително достъпна и евтина хранителна добавка за тонизиране, енергизиране и предпазване от свободни радикали. Цената варира в зависимост брой на капсулите, качеството, произхода. Обикновено може да се намери от 14 до 30 лв за опаковка и нагоре. Но не цената е фактора, а по-точно огромните ползи за здравето, които екстракта от зелен чай предлага.