Creatine в храни като пилешко и телешко

creatine meso

Creatine е аминокиселина, или градивен елемент на протеините, която тялото ви прави естествено. Културисти и атлети може да вземат креатин хранителни добавки, за да помогне за подобряване на спортните постижения и изграждане на мускулна маса. Или можете да изберете да увеличите приема естествено чрез консумирането на богати на креатин храни. Пилешкото и телешкото са добър източник на тази аминокиселина.

Тялото преобразува креатин в креатин фосфат или фосфокреатин за да се използва за енергия, особено по време на тренировка с висока интензивност, която трае кратко време, като спринт или тежки вдигане на тежести. Creatine е най-ефективната добавка за спортисти, търсещи повишена телесната маса и възможности за упражнения с висока интензивност. Креатин добавки може да се препоръчва за лечение на високи нива на триглицеридите, пациенти със сърдечни проблеми, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и мускулна дистрофия. Доказателствата върху положителните ефекти от creatine са безбройни. Вие трябва да използвате creatine хранителни добавки съвество и спрямо препоръчителната употреба.

Източници на Creatine

Вашето тяло произвежда около половината от creatine, от който имате нужда от други аминокиселини в черния дроб, бъбреците и панкреаса. Дивеч, като например лосово и еленско месо, е най-добрият източник на естествено съдържащ се креатин. Крехко червено месо, като фланг пържола или филе от говеждо месо, съдържат 2 грама креатин на 60 гр. месо . Риба – включително херинга, сьомга и риба тон – е друг добър източник. Пиле и други домашни птици съдържат много малко креатин.

creatine meso

Качество

Въпреки, че говеждо месо съдържа creatine, част от него се разрушава по време на процеса на готвене. Колко, наистина зависи от метода на готвене, нарязването на говеждото месо и крайната температура – така че не можем да бъдем сигурни колко креатин, можете да получите, когато консумирате варено говеждо месо. Пилето е източник на протеини, но не е богат източник на creatine.

creatine cena

Кликнете на снимката за да купите креатин на супер цена

Дозирането на Creatine

Приемането на 3 грама креатин на кг телесно тегло в продължение на три дни, последвани от 3 до 5 грама на ден след това, може да помогне за увеличаване и поддържане на вашите запаси от креатин най-ефектвино. За 80-килограмов човек, сумата необходима в съответствие с тази препоръка е около 20 грама на ден. Може би трябва да се яде повече от 10 килограма говеждо месо дневно, за да се постигне това количество – непосилна сума. Дори и за ниво на поддръжка от 3 до 5 грама на ден изисква от вас да се консумира повече от 1 килограм говеждо месо дневно. Пилешкото не може да ви помогне да повишите нивата на creatine. Прахообразните хранителни добавки са по-ефективен начин да се консумират високи дози.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>