BSN CellMass съставки и цена

BSN cellmass

BSN е производител на хранителни добавки за спортисти и фитнес ентусиасти, макар че повечето от продуктите са насочени към културисти и силови атлети. Един такъв продукт е CellMass, който спечели „креатинов продукт на годината“ в наградите на Bodybuilding.com “ четири поредни години, считано от 2008 г.“. CellMass обещава увеличаване на мускулната маса, сила и твърдост. За да разберем как CellMass изпълнява тези функции, ще анализираме съставките в тази статия.

Съставките в CellMass

Глутамин

Глутаминът е една от 22те известни аминокиселини, които са градивните елементи на мускулите. Докато всички аминокиселини могат да допринесат за растежа на мускулите, глутаминът има някои уникални характеристики. Глутаминът най-често се приема след тренировки – BSN препоръчва пиене на CellMass веднага след тренировки – да спомогне възстановяването на мускулите. В допълнение, изследванията от февруари 2010 г. брой на списанието на Международното дружество на спортното хранене, установи, че  глутамин приет преди тренировка може да подобри издръжливостта и да тренирате повече. Важно е да се отбележи, че този ефект идва от Sustamine съединението, което съдържа глутаминът.-

Канела Extract (Cinnulin)

Cinnulin, или канела екстракт, е концентрирана форма на тази подправка и подпомага в промяната на структурата на тялото и за регулиране на нивата на кръвната захар. Запазването на нивата на кръвната захар в ред е важно, защото има твърде много захар в кръвта Ви, което може да доведе до натрупване на мазнини. Едно проучване от декември 2006 г. доказва, че 12 седмици прием на екстракт от канела води до намаляване на нивата на кръвната захар и кръвното налягане. В допълнение, изследователите открили, че добавката е причинила намаляване на телесните мазнини.

Малтодекстрин

Малтодекстрин се прости въглехидрати, което означава, че бързо се абсорбират и усвояват от тялото  и може да осигурят  бърз прилив на енергия. Това могат да бъдат полезни за вас за захранване на енергия за вашата тренировка, но също така и да помогнат  за осигуряването на въглехидрати за възстановяване. Според научни изследвания, малтодекстрин може да подобри и други аспекти на спортните постижения. През февруари 2009  вестник International Sport за храненето и метаболизма установи, че малтодекстрин прием подобрява пъргавината, дрибъла и ритащите умения на футболисти, в сравнение с плацебо групата.

Креатин

Креатинът е обичайна съставка на много спортни добавки. Креатинът помага да се изпълнят с вода мускулните клетки, което придава на външния вид повишаване на мускулната маса. Креатинът съдейства за възстановяване на мускулите и силата. Креатин има ефект заповишаване на енергията, ефект който може да подобри производителността за упражнения с висока интензивност.

BSN Cellmass може да се закупи в момента на най-добрата цена в България – 64 лева.

BSN Cellmass

Кликнете на снимката за да купите CellMass

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>