Цинк и Витамин С

витамин с и цинк

Цинк е минерал, който е бил използван по време на войни за да се помогне за  зарастването на раните и   в помощ за здрава имунна система. Витамин С или аскорбинова киселина също играе ключова роля в зарастването на раните и е необходим за правилното усвояване на желязото. Витамин С помага в растежа и възстановяването на тъканите и помага за  зъбите и костите .

Функция на Витамин С

Витамин С и цинкът имат антиоксидантни свойства, които помагат  и защитават клетките от увреждане причинени от свободните радикали. Свободните радикали може да ускорят стареенето и да ви направят уязвими към редица здравословни проблеми и заболявания като рак и сърдечно- съдови.

Недостигът на цинк може да отслаби имунната система и да ви направи по-склонни към различни инфекции. Витамин С може да подобри функцията на имунната система. За разлика от цинк, Витамин С обикновено се счита за безопасно, когато се приема в препоръчваните дози.
Витамин С играе жизненоважна роля в имунната функция и помага в борбата с и предотвратяване на инфекциозните заболявания, включително пневмония и диария .

 

Ползи от Витамин С

Прием на Витамин С редовно, а не само когато имате чувство, че се разболявате или сте настинали, може да   ви е от голяма полза. Допълнителни изследвания са необходими, за да се определи дали цинк на таблетки или назални спрейове в началото на настинка, може да намалят  симптоми и / или скорост изцелението.

Цинкът понякога се препоръчва  за да  забави прогресията на очни заболявания. Витамин С работи с цинк, бета-каротин и витамин Е, за да помогне за предотвратяване на AMD. AMD е основната причина за  слепота при възрастните.

Кликнете на снимката за качествен Витамин С

Кликнете на снимката за качествен Витамин С

Дозиране на Витамин С

Препоръчваната доза цинк за лечение на дефицит е 15 мг дневно за мъжете, тинейджъри и бременни жени. Жените  и младите дами се нуждаят от 12 мг на ден за преодоляване на недостиг на цинк.

Предложената доза за Витамин С е 90 мг дневно за мъжете, 75 мг за жените и 85 мг за бременни жени, според Американската агенция за храните и храненето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>