Храни с хиалуронова киселина

хиалуронова киселина

 

 В кои храни може да намерим хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина се съдържа естествено в организма и се среща предимно в очите и ставите, но е установено също,  че се произвежда и в съединителната тъкан. Тъй като хиалуроновата киселина се произвежда от тялото, тя не се счита за важен хранителен елемент, макар че ниски нива в тялото може да доведе до  проблеми със ставите. Хиалуроновата киселина е налице в някои храни , но не много  и приемането  на тези храни може да насърчи  производството на допълнителна хиалуронова киселина.

Кореноплодни зеленчуци

Нишестето  в кореноплодни зеленчуци насърчава производството на хиалуронова киселина в организма. Това са сладък картоф,  бели картофи и годни за консумация  варени корени. Проучването показа, че хората в Япония живеят около 10 години по-дълго от средния американец и не са засегнати от рак, диабет или болестта на Алцхаймер, въпреки че не използват слънцезащитни продукти и прекарват  много време на открито, кожата им остава забележително млада на външен вид и текстура.

 

Кликнете на снимката за Хиалуронова киселина на марката NOW

Кликнете на снимката за Хиалуронова киселина на марката NOW

Животински части

Ставите и хрущялите от животни съдържат големи количества на хиалуронова киселина, въпреки че малко хора желаят  да ядат тези части. Като по-вкусна алтернатива, може да се направи  супа  от животински стави и хрущяли.

Соя
Соев протеин съдържа изофлавони, които имитират производството на естроген, който насърчава производството на хиалуронова киселина. Ферментиралата соя като мисо и темпе, които се консумират в Китай и Япония, са най-добрите източници . Неферментиралата  соя съдържа phylates, която  пречи на правилното усвояване на определени хранителни вещества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>