Хранителни източници на Коензим Q10

коензим q10 в храната

Коензим Q10 се произвежда естествено в тялото ни. Най-голяма концентрация от Коензим Q10 има в  панкреаса, бъбреците, черния дроб и сърцето. Хранителното вещество Коензим Q10 е известно като един от най-силните антиоксиданти и се използва за да засилим имунната система, да се борим инфекциите и да защитим нашите сърца и тъкани. Коензим Q10се използва и за растежа и за защита на клетките от увреждане, което може да доведе до рак. Съществува голямо разнообразие от храни, които можете да ядете, за да получите необходимите хранителни вещества.

Коензим Q10 в храната

Риби, които съдържат впечатляващи количества от Коензим Q10 включват херинга и пъстърва. Тези две риби, също са класифицирани като полезни за здравето на сърцето от Американската асоциация за сърдечни заболявания. 100 грама от тези риби ще ви снабди с 2-3 мг Коензим Q10.  Въпреки че тази сума може да не изглежда като много, тя ще помогне за функционирането на тялото.

Зеленчуци

Що се отнася до растенията, броколите съдържат едни от най-високите нива на Коензим Q10 цитира Института Линус Паулинг. Според Института,  1/2 чаша  варени броколи ще ви снабди с 1/2 милиграм от необходимите хранителни вещества.

Плодове

Въпреки че са с по-ниски в съдържание на Коензим Q10, отколкото в червени меса и зеленчуци, има два плода, които може да ви снабдят с полезни количества на хранително вещество. Средни портокал съдържа една трета милиграм на коензим Q10. Ако портокали не са по ваш вкус, 1/2 чаша  нарязани ягоди съдържа 1/10 милиграма от това хранително вещество.

Кликнете на снимката за качествен Коензим q10

Кликнете на снимката за качествен Коензим q10

Препоръчва се да приемате 100-300 мг Коензим Q10, затова си го набавето като хранителна добавка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>